А селекција

Славољуб Муслин и Бранислав Ивановић пред Молдавију

01.09.2017.

Пресудиће наша мотивација и квалитет, а пошто желимо победу, онда морамо да се сетимо првих двадесет минута из Кишињева

Најбоља репрезентација Србије се налази на четири корака до пласмана на Светско првенство у Русији, а пред Ивановића и другове је 2. септембра испит са Молдавијом, ривалом кога смо савладали убедљиво у претходном дуелу у Кишињеву, али и селекцијом која захтева максималну мобилност како би освојили већ уписане бодове. И то је основна порука са последње конференције за медије селектора Славољуба Муслина и капитена Бранислава Ивановића.
-Задовољан сам како смо се припремили за овај меч, али и оно што нас очекује касније –не оставља дилему Славољуб Муслин.- Играчи су били добро расположени, сконцентрисани и мотивисани. Сада смо фокусирани само на Молдавију и победу која би нам донела још веће самопоуздање пред одлазак у Даблин.
Селектор Србије не крије да смо фаворити, као и да је то обавеза више за све…
-Шта може бити пресудно у овом мечу? Наша мотивиција и квалитет који имамо у односу на Молдавију. Знамо, међутим, како је било у уводним минутима у Молдавији, гледали смо их и у мечу са Аустријом у Бечу, тако да смо се добро спремили. Оно што желимо јесте брзи гол, али и ако га будемо постигли, утакмица траје 90 минута и морамо бити до краја сконцентрисани.


Бранислав Ивановић истиче да од првог минута он и саиграчи морају бити на жељеном нивоу…
-Ако желимо да победимо Молдавију онда морамо да се сетимо првих 20 минута из Кишињева. Морамо да будемо на свом нивоу, сконцентрисани 90 минута, како би утакмицу завршили онако како ми желимо- јасан је Бранислав Ивановић.
Само победа или и добар утисак? Селектор и играчи желе, наравно, и једно и друго, али бодови су најважнији…
-Свака добра утакица даје играчима самопоуздање за следећи меч. Резултат је најважнији, а било би добро да одиграмо и добро и квалитетно и наравно забележимо победу.Бодови су приоритет.
Није тајна, Србија у квалификацијама игра фудбал за очи, за гол више, а томе у прилог завидна ефикасност.
-Мислим да смо од прве утакмице у квалификацијама показали да играмо офанзивно, такви су нам и резултати. Увек желимо гол више од противника. Да, примали смо голове после неких грешака, али оне се дешавају у фудбалу, само је важно да их сведемо на миниму – истиче капитен репрезентације.
Селектор нема дилема када се ради о саставу и формацији за меч са Молдавијом…
-Играћемо са најбољим саставом а против екипа које играју дефанзивно потребно нам је и више нападача. Не видим разлог зашто би играли са мање. Хоћемо победу, хоћемо нова три бода и све ћемо учинити да то и остваримо.
Због картона неће играти Лука Миливојевић и Владимир Стојковић…
-Што се тиче Миливојевића, недостајаће нам, али имамо добрих играча, а примера ради Гудељ је добро одрадио посао у минулом мечу и он је свакако једна од солуција за меч са Молдавијом. Углавном, када су картони у питању, повешћемо рачуна да они који већ имају опомену, не буду у проблему пред меч са Ирском.
Капитен Ивановић не жели да се бави калкулацијама и подсећа да су практично четири селекције у игри за пласман на Светско првенство…
-Спремамо се тако да је свака утакмица до краја квалификација за нас одлучујућа.У игри за пласман су четири равноправне селекције и неће нам бити лако. Ни сада против Молдавије која има свој стил игре. Против Аустрије су имали и једну веома добру прилику,тако да морамо бити фокусирани и спремни од првог минута.И када то кажем, онда мислим на сваки меч до краја квалификација.


О притиску који се подразумева Ивановић не жели много да прича…
-Свака утакмица носи неки притисак и прича је за себе.Ми смо навикли на притисак у клубовима и наравно у дресу репрезентације, тако да сигурно знамо да се носимо са тим. И не бих сада о ономе што нас очекује у Даблину, прво Молдавија а онда ћемо главом бити сто одсто у том мечу који може много тога да одлучи.
На крају о рекорду који се приближава када се ради о броју одиграних утакмица Бранислава Ивановића у најдражем дресу…
-После каријере ћу имати времена да се бавим тим стварима, сада ми је само важно да будем здрав и спреман за оно што се очекује од мене – рекао је капитен Србије.
Утакмица Србија – Молдавија игра се у суботу, 2. септембра од 18,00 на трави стадиона Партизана. Истог дана у оквиру наше групе састају се Грузија – Република Ирска, односно Велс – Аустрија.