Архива

Одржана седница Комисије за жалбе (Друготепеног тела) у поступку лиценцирања клубова

25.05.2018.

Комисија за жалбе у поступку лиценцирања клубова Фудбалског савеза Србије, односно другостепено тело у поступку лиценцирања, на седници која је одржана 24.05.2018 године, разматрала је доказе о испуњености критеријума за клубове који су поднели жалбе на одлуке Комисије за лиценцирање које су везане за поступак лиценцирања за такмичења у организацији УЕФА. Разматрани су документа и докази везани за све критеријуме: спортске, инфраструктурне, персонално-административне, правне као и финансијске. Документација је разматрана на основу извештаја експерата за сваки од напред поменутих критеријума. Комисија је констатовала да је пристигло четири жалбе клубова за поступак лиценцирања за такмичења у организацији УЕФА.

Увидом у достављену документацију, Комисија је једногласно одлучила да се, на основу доказа о испуњеност критеријума, издају лиценце ФК Раднички, ФК Спартак Ждрепчева Крв, ФК Младост и ФК Војводина, који су у потпуности испунили свих пет критеријума.

Закључак Комисије за жалбе је да је издато укупно девет лиценци за такмичења у организацји УЕФА и то ФК Црвена звезда, ФК Партизан, ФК Чукарички д.о.о., ФК Вождовац и ФК Напредак у првом степену и ФК Раднички, ФК Спартак Ждрепчева Крв, ФК Младост и ФК Војводина у другом степену, односно у жалбеном поступку.

Одлуке везане за лиценце за учешће клубова у Супер лиги, у жалбеном поступку, биће донете у складу са Одлуком Одбора за хитна питања, до 25.06.2018 године.