Архива

Одржана седница Комисије за лиценцирање клубова

20.04.2018.

Комисија за лиценцирање клубова Фудбалског савеза Србије, односно првостепени орган у поступку лиценцирања, на седници која је започета 19.04.2018 године, а због обимности документације закључена 20.04.2018 године, у саставу Миљко Ваљаревић, потпредседник и чланови Александар Прекодравац, Игор Радмановић и Душан Томић, разматрала је доказе о испуњености критерујума за клубове који су се пријавили за поступак лиценцирања за такмичења у организацији УЕФА и за такмичење у Супер лиги за сезону 2018/2019.

Разматрани су докази везани за све критеријуме: спортске, инфраструктурне, персонално-административне, правне као и финансијске. Докази су разматрани на основу извештаја експерата за сваки од напред поменутих критеријума. Комисија је констатовала да је пристигло укупно девет пријава као и документација везана за испуњење критеријуме од стране клубова у оквиру поступка лиценцирања за такмичења у организацији УЕФА, односно двадесет и једна пријава као и документација везана за испуњење критеријуме од стране клубова у оквиру поступка лиценцирања за такмичење у Супер лиги.

Увидом у достављену документацију, Комисија је једногласно одлучила да се, а на основу доказа о испуњеност критеријума, изда лиценца ФК Црвена звезда, ФК Партизан, ФК Чукарички д.о.о., ФК Напредак и ФК Вождовац који су у потпуности испунили свих пет критеријума предвиђених одредбама Правилника о лиценцирању. Ова лиценца подразумева да напред наведени клубови имају право да наступају како у такмичењима у организацији УЕФА, тако и у Супер лиги у сезони 2018/2019, а у зависности од оствареног спортског резултата. Лиценцу за такмичење у Супер лиги за сезону 2018/2019 добили су ФК Јавор-Матис и ФК Металац.

Остали клубови, који нису успели да докажу да су испунили обавезне критеријуме, имају могућност да у жалбеном поступку то докажу и да на тај начин добију лиценцу за сезону 2018/2019, како у такмичењима у организацији УЕФА тако и за такмичење у Супер лиги.