Вести

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЖАЛОСТИ ПОВОДОМ СМРТИ ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ИРИНЕЈА

20.11.2020.

Влада Републике Србије прогласила је тродневну жалост (петак, субота и недеља) због упокојења Његове светости патријарха српског господина Иринеја. Тим поводом Министарство омладине и спорта, ради информисања и даљег поступања, обавестило је све гранске савезе о обележавању дана жалости на спортским манифестацијама.

Члан 9.

Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава међународних спортских организација на пола јарбола или на пола копља.

У случају из става 1. овог члана, пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости.

Играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећи због које је проглашен дан жалости.