А селекција

Нови почетак на Далеком истоку

08.11.2017.

Орлови одрадили први тренинг, а Филип Костић и Антонио Рукавина истичу да је први меч са Кином на азијској турнеји посебан изазов

Пут је био напоран и дуг. Ипак то ни једног момента није умањило жељу репрезентативаца Србије да на уводном тренингу у Кини испуне све захтеве вршиоца дужности селектора Младена Крстајића. За два дана наш тим очекује први меч од завршетка квалификација у којима је за Србију и више него успешно играо ас немачког Хамбурга Филип Костић.
-Иза мене је баш успешан викенд. Остварили смо победу у првенству у којој сам учествовао са голом и то је допринело да се баш добро осећам пред ново окупљање репрезентације.Верујем да ће утакмица против Кине бити веома интересантна и да ће представљати једну врсту посебног изазова за нас. Ипак смо овде дочекани као селекција која је обезбедила пласман на СП и од нас се очекује да будемо што квалитетнији у предстојећем мечу. Као и увек кад играм за национални тим, пружићу све од себе да одиграмо још једну добру утакмицу и остваримо позитиван резултат – нагласио је офанзивни везиста Србије.

За разлику од Јужне Кореје, где је био једном, ово је Филипов први долазак у Кину.
-Сигурно да су репрезентација која жели да напредује, да се развија и да буде све боља. Опште је познато да се много улаже у кинески фудбал. Очекујем да у петак на стадиону буде леп амбијент, овде се фудбал сигурно воли и прати, што се уосталом видело и данас испред хотела када су нас дочекали бројни навијачи – истакао је Костић.
И поред напорног пута, добро је расположен и Антонио Рукавинa.
-Долазак у Азију и мечеви са Кином и Јужном Корејом за нас практично значе нови почетак – истиче десни бек репрезентације.-Иза нас су успешне квалификације, а испред највеће планетарно такмичење. И знамо шта се од нас очекује.
Не крије Рукавина да је у неку руку добро што се прво састајемо са Кином.
-Они су, условно речено, слабији ривал на папиру од Јужне Кореје, али и селекција која заслужује максималан респект. Зато мислим да је добро што су нам они први ривал, јер требаће нам мало времена да се аклиматизујемо, прилагодимо новим условима, временској разлици.

Долазак у Азију је добра припрема за оно што нас очекује у Русији.
-Није искључено да нам ривал у групи буде нека селекција из Азије, зато нам ове утакмице и служе.Као и да неке нове замисли селектора Крстајића пренесемо на терен. Мислим да нам то неће представљати проблем, заједно смо прошли квалификациони циклус, а лично познајем га више од десет година. На крају, желео бих само да се захвалим ранијем селектору Муслину на поверењу које ми је указао – закључио је Антонио Рукавина.