Вести

НАГРАДА ФСС ЗА ГОЛ КОЛА | G-SHOCK САТ ПАРТИЗАНОВОМ ВУНДЕРКИНДУ ФИЛИПУ СТЕВАНОВИЋУ

08.09.2020.

Најталентованији фудбалер Партизана Филип Стевановић није могао због повреде да помогне друговима из младе репрезентације Србије, али га је по доласку на окупљање у хотелу Младост сачекало лепо изненађење. Наиме, селектор Орлића Илија Столица уручио је младом играчу ручни сат, специјални поклон ФСС који се додељује стрелцу најлепшег гола после сваког кола Супер лиге Србије. Стевановић је награду заслужио у финишу претходне сезоне, за погодак из слободног ударца на утакмици против Спартака у Суботици, али су рестриктивне мере условљене ситуацијом са коронавирусом утицале на кашњење са уручењем поклона.
„Баш сам се пријатно изненадио када ми је селектор уручио сат и честитао за Гол кола. Веома ценим Илију Столицу као човека и стручњака и много ми је жао што нисам био у прилици да му се ставим на располагање за мечеве са Летонијом и Бугарском. Пратио сам ТВ пренос из Риге и нервирао се због резултата. Имамо одличну генерацију састављену од момака великог фудбалског потенцијала и надам се да ће моји другови већ против Бугарске у Горњем Милановцу исправити грешку и вратити се на победнички колосек“ – рекао је Филип Стевановић, који је два пута током прошле сезоне проглашаван за стрелца најлепшег гола у анкети ФСС.


„Први сат сам добио за гол против Рада, када сам у слалому нанизао неколико противничких играча и на крају пласирао лопту у мрежу. Свакако да су ми дражи голови из игре, после продора, дриблинга, соло-акције… Додуше, леп је и овај из слободног ударца, тим пре што сам вече уочи пута за Суботицу наслутио да ћу затрести мрежу. Остао сам после тренинга са Натком да вежбам извођење прекида и када сам погодио, Саво Милошевић ми је добацио „ајде да те видим сутра на утакмици“. Обећао сам му да ћу и против Спартака постићи гол, само да нам судија свирне неки слободан ударац. Тако је и било. Захваљујем се свим члановима жирија који су гласали за мене и надам се да ћу и ове сезоне што чешће бити у конкуренцији за Гол кола“.

Филип Стевановић не крије да је имао узоре међу специјалистима за „слободњаке“.
„Раније сам се дивио Роналдињу, сада пратим пажљиво начин на који Меси прилази лопти и његову технику шута. Драго ми је што имам Натка поред себе, често остајемо после тренинга и вежбамо извођење слободних удараца. Морам да признам да је још увек успешнији од мене, али нијансе су у питању. Увек ми приђе, посаветује ме, каже шта бих могао да коригујем. Имам свој стил који користим од малих ногу и сада само усавршавам одређене техничке елементе. Не бавим се превише анализом голмана, увек знам унапред како ћу и где да шутирам“ – рекао је суперталентовани српски фудбалер.