У 18

Млађи омладинци у другом мечу ремизирали са Узбекистаном -2:2(1:1)

20.04.2017.

 

СТРЕЛЦИ:1:0 Д.Јоковић 6, 1:1 Саидазимов 28, 1:2 Муидинов 50, 2:2 Јовељић (из једанаестерца) 77. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 100. Судија: Иван Стаменковић. Помоћници: Н.Новаковић, Горан Богићевић.
СРБИЈА:Ђекић, М.Илић (од Маскимовић), Ђорђевић (од 66. Поповић), Д.Јовковић (од 90. Којић), С.Илић (од 60. Терзић), Петровић, Станојев (од 60.), Мелетиос, Јовељић, Л.Николић, Живковић (од 60. В.Јовковић).
УЗБЕКИСТАН:Киличев, Сатов, А.Јокубов (од 46. Муидинов), Изатов, Саидазимов (од 46. Собирјонов), Кенибаев, И. Јулодошев, Јумакулов (од 80. Сагдулаев), Аскаров, Абдусаломов (од 62. Р.Јулдошев), Ахмедов.
После победе у првом мечу, млађа омладинска селекција Србије која се припрема за први круг квалификација за пласман на Европско првенство, одиграла је нерешено са вршњацима из Узбекистана.
Србија је повела у раној фази утакмице, после прекида, пред голом гостију најбоље се снашао Душан Јоковић. Узбекистан се показао као веома добар ривал, а преокрет је најавио лепим голом Саидазимов.Почетак другог дела припао је такође гостима који су добро комбиновали, а конфузију у нашој задњој линији искористио је у 50. минуту Муидинов. Наши момци су дошли до изједначења после новог прекида, овога пута из једанаестерца, а стрелац је био Јовељић.
Ову генерацију наших играча очекују нове две провере у мају када ће у Спортском центру ФСС у Старој Пазови гостовати репрезентација Чешке. У првом кругу квалификација за пласман на ЕП Србија се налази у Групи са Републиком Ирском (домаћин турнира), Азербејџаном и Кипром, а мечеви се играју у октобру.