А селекција

Младен Крстајић пред мечеве у Азији

04.11.2017.

Хвала Кокези и Буњевчевићу на поверењу, против Кине и Јужне Кореје желимо позитиван резултат

Репрезентацију Србије у понедељак очекује прво окупљање после октобарских квалификационих мечева и оствареног великог успеха пласмана на Светско првенство. Вршилац дужности селектора Младен Крстајић предводиће наш тим у мечевима против Кине 10. новембра (Гвангџоу, 19.35 локално време) и против Јужне Кореје (Бусан, 20.00 локално време) четири дана касније.
-Пре свега хтео бих да се захвалим Фудбалском савезу Србије на челу са председником Славишом Кокезом и спортским директором Гораном Буњевчевићем на указаној шанси. Они су ме позвали да будем део стручног штаба и у мају прошле године, а ево и сада су имали кључну улогу у томе да тренутно будем на овом месту. Провео сам више од годину дана у раду са овим момцима који су одлични играчи и људи. Имали смо добру сарадњу за коју верујем да може да буде још боља – рекао је на почетку разговора за сајт ФС Србије Младен Крстајић.

Шта може да се очекује од репрезентације у наредна два меча?
-Као и увек, идемо на то да остваримо позитиван резултат. Момци ће сигурно бити уморни како од играња у клубовима, тако и од напорног пута који је пред нама. Морамо се пре свега потрудити да атмосфера буде на врхунском нивоу и да играчи буду што одморнији за сваки меч. Нема много времена за припрему, а противници као што су Кина и нарочито Јужна Кореја заслужују велики респект.
Ко ће бити ваш сарадници на овој турнеји?
-У стручном штабу ће као први сарадник бити Слободан Павковић. Кондициони тренер остаје Марко Стојановић, а као један од помоћника биће ту и в.д. селектора кадета Милан Обрадовић који је део система у ФС Србије, верујем да ће се једноставно и брзо уклопити. Тренер голмана је Немања Јовшић. Горан Ђоровић је са младом селекцијом пред којом су утакмице против Аустрије и Јерменије. Што се тиче осталих, све остаје као што је било и до сада.
И на крају, у четвртак је било лепо вече за српски фудбал?
– За добробит српског фудбала радујем се успесима Црвене звезде и Партизана. Пласман у наредни круг био би заиста велики успех – рекао је в.д. селектора репрезентације Србије, Младен Крстајић.


Репрезентација Србије одлази на азијску турнеју у уторак, 7. новембра.