Интервју

МАРКО ДМИТРОВИЋ | НИСАМ МОГАО ДА ИЗАБЕРЕМ БОЉУ СРЕДИНУ ЗА НАСТАВАК КАРИЈЕРЕ

09.07.2021.

Време је било да сјајни чувар мреже српске репрезентације промени средину и заигра у клубу који је на нивоу његове репутације. Марко Дмитровић је то свакако заслужио својим партијама и одбранама на голу Ејбара у претходне четири сезоне. Сада ће са Севиљом коначно бити у прилици да се бори за прве трофеје у професионалној каријери.
„Управо је то разлог зашто сам инсистирао да останем у Шпанији. Имам велике амбиције и жеља ми је да са Севиљом на свим фронтовима будем у конкуренцији за највиши пласман. Нисам могао да изаберем бољу средину за наставак каријере. Очекују нас јако напорне и захтевне припреме, а после и први изазови на домаћој сцени и у Лиги шампиона. Упознајем се полако са амбијентом, начином игре и врло брзо ће све доћи на своје место. Значиће ми и подршка Немање Гудеља, чули смо се телефоном, пожелео ми је добродошлицу и објаснио у кратким цртама како све то функционише и шта треба да урадим да бих се што брже уклопио. Он је добио додатни одмор и требало би од понедељка да нам се придружи на тренинзима“.

Севиља је рекордер по броју освојених трофеја у Лиги Европе (6), али ће захваљујући четвртом месту у Ла Лиги ове сезоне наступати у најквалитетнијем европском такмичењу. Велико појачање из редова Ејбара, андалузијски клуб је представио на спектакуларан начин.
„Промоција је изазвала велику пажњу у шпанској фудбалској јавности. Одрадио сам тек два тренинга и осећај је феноменалан. Види се на сваком кораку да је Севиља велики клуб, са перфектном организацијом и сјајним навијачима. Имам и олакшавајућу околност да већину нових саиграча познајем врло добро јер већ дуже време наступам у шпанском првенству. Рачунајући и период проведен у Алкоркону, овде сам већ шест сезона и не би требало да буде проблема са адаптацијом. Једва чекам прве утакмице и прва искушења на голу Севиље. Желео бих да се захвалим свима у Ејбару, тамо сам провео четири прелепе године и потпуно сазрео и у спортском и у животном смислу. Жао ми је што смо сезону завршили на последњем месту, али клуб функционише на здравим основама и верујем да ће се врло брзо вратити у прву лигу“.

Српски фудбалери су са сетом пратили дешавања на Европском првенству и размишљали о одлучујућим окршајима на јесен у квалификацијама за Катар 2022.
„Испратио сам на телевизији две пријатељске утакмице против Јамајке и Јапана. Добро је што селектор Стојковић може да рачуна на више кандидата, јер Србију не чине само 20 или 25 играча који се нађу на списку репрезентативаца. Једва чекам септембар и дуеле против Луксембурга и Републике Ирске. Идемо корак по корак, битно је да наставимо победоносни низ и да последњу утакмицу у Португалу 14. новембра дочекамо са реалним шансама за пласман на Светско првенство“ – каже Дмитровић и додаје да је са посебном пажњом пратио наступе Португала на Европском првенству:
„Имали су несрећу да већ у осмини финала налете на Белгију, једну од три најјаче репрезентације на свету. Када се састану два фаворита, неминовно је да један испадне. Ту одлучују нијансе, нико не може да тврди да се Португалци уз мало повољнији распоред не би прошетали до финала и поново дошли у позицију да се боре за титулу првака Европе“.

Foto: Sevilla FC

Запратите ФСС
Вести из категорије