А селекција

ЛИГА НАЦИЈА | СТОЈКОВИЋ И ТАДИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ШВЕДСКОМ У СТОКХОЛМУ (ВИДЕО)

08.06.2022.

На званичној конференцији за штампу уочи утакмице против Шведске на питања новинара одговарали су селектор Драган Стојковић и капитен нашег националног тима Душан Тадић.

„О Шведској мислим све најбоље. Реч је о екипи коју мораш да респектујеш у сваком смислу. Како техничком, тако физичком и тактичком, увек су у врху и практично могу да победе сваког ривала. Штета је што се нису квалиификаовали за Катар, то је за мене мало изненађење. Али то не мења моје мишљење о њима, Шведска је тим који може да направи проблем било којој екипи. Не занима ме превише на које играче не могу да рачунају, гледам искључиво свој тим и фокусирам се на оно што ми можемо да урадимо. Једно је сигурно, противник ће да изађе са 11 играча као и ми. Наравно, имамо информације и упознати смо са детаљима о стилу игре шведског тима, али нас ништа од тога превише не оптерећује. Ко може да игра играће, ко не може неће и идемо даље. Подсећам да је страховит напор за играче овај убитачан ритам и четири утакмице у десет дана. Није лако освежити те момке. Ротације у тиму нису никакви експерименти већ одлуке које имају логику. Уједно прилика за играче са мањом минутажом, они морају да знају да су део тима и да увек буду спремни за игру. Са друге стране, дајете простор неким играчима да се одморе и напуне батерије за предстојеће изазове“ – рекао је Стојковић.

Са мишљењем стратега Орлова, сложио се и Душан Тадић:

„Годинама уназад Шведску репрезентацију краси тимски дух. Сјајно су организовани, физички веома јаки и играју врло дисциплиновано. Колективно се бране, исто тако и нападају, неће нам бити нимало лако. У сваком случају добар тест за нашу екипу да видимо колико можемо. Радујем се овом изазову у Стокхолму и надам се победи. Шведска игра тврдо и жустро, али то је додатни мотив за наше играче. Пробаћемо да им одговоримо нашим стилом игре. Да доминирамо, да противник трчи, а ми да се питамо. Небитно је да ли ћемо играти са једним или са два нападача. То је одлука селектора“.


Целу конференцију из Стокхолма можете да погледате на званичном Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.