А селекција

ЛИГА Б НАЦИЈА | МАЂАРСКА РЕЗУЛТАТСКИ БОЉА, ПОРАЗ КОЈИ НЕ БОЛИ

11.10.2020.

 

СТРЕЛАЦ: 0:1 Конивеш 20. Стадион: Рајко Митић у Београду. Судија: Сандро Шерер (Швајцарска). Жути картони: Павловић, Младеновић, Лукић (Србија), Газдаг, Нађ, Салаји, Калмар (Мађарска).

СРБИЈА: Рајковић – Миленковић, С. Митровић, Павловић – Гаћиновић (од 66. Влаховић), Гудељ, Миливојевић (од 46. Лукић), Младеновић – Тадић, Љајић (од 46. Радоњић) – Јовић. Селектор Љубиша Тумбаковић

МАЂАРСКА: Гулаши – Ботка, Ланг, Салај – Беше (од 56. Орбан), Газдаг (од 76. Шафер), Нађ, Калмар, Ханга (од 46. Холендер) – Николић (од 76. Него), Конивеш (од 63. Салаји). Селектор Марко Роси

 

 

После сјајне игре и вредне победе у Ослу против Норвешке која нам је омогућила да играмо финале баража за пласман на Првенство Европе, Орлови су наставили такмичење у Лиги Б нација. На стадиону Рајко Митић Мађари су приредили мало изненађење и успели неочекивано да тријумфују.

Први део игре почео је доста резервисано са обе стране,а први ударац видели смо у десетом минуту, голман Гулаши је лако укротио покушај Гудеља. Није било прилика, све се одигравало између два шеснаестерца са много додира, комбиновања, али без конкретније завршнице.

И онда без праве прилике, после дупле грешке, Мађари долазе до неочекиваног вођства. Играо се 20. минут, тренутак конфузије и гости долазе до предности. Осам минута касније Тадић је био у прилици да озбиљније угрози голмана Мађарске, али није то био довољано јак ударац.

До краја првог полувремена није било потребне енергије и  детаља вредних помена, изостале су прилике на обе стране и гости су отишли на одмор са минималном предношћу.

У наставку је селектор Љубиша Тумбаковић извршио две измене, у игру су ушли Радоњић и Лукић. И управо је Радоњић био у доброј прилици после пет минута игре, али уместо сам да заврши акцију покушао је да асистира Јовићу и пропуштена је добра шанса да се већ у уводним минутима наставка стигне до изједначења. Видело се одмах да је Србија ушла далеко агресивније, агилније у утакмицу и резултат таквог приступа су везани корнери у 56. Минуту после којих се стварала велика гужва испред Гулашија. Мађари су своје прилике тражили из контра напада и после једног таквог покушаја у 60. минуту Холендер је имао зицер, али на срећу лоше је захватио лопту.

Селектор Тумбаковић је у 66. минуту на терен послао још једног нападача, младог Душана Влаховића и управо је он у 74. минуту после добре акције Тадића и Младеновића погодио стативу. Имала је Србија још неких покушаја, али све то је било недовољно да се оствари бољи исход.

Србија у наредном колу Лиге Б нације гостује у среду, 14. Октобра у Истанбулу где се састаје са Турском.