А селекција

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ: ПРИОРИТЕТ ЈЕ БИО БАРАЖ И ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ, АЛИ ДА СМО МОРАЛИ БОЉЕ, МОРАЛИ СМО

11.10.2020.

Када је требало Србија је била права, славили смо у Ослу и дошли на корак до пласмана на Првенство Европе, а у наставку Лиге Б нације поражени смо од Мађарске, у мечу који нема великог такмичарског значаја. За Орлове је сада 12. новембар дан о коме сви размишљају, дан када играмо финале баража са Шкотском, у међувремену остало је гостовање у Истанбулу где се 14. октобра састајемо са Турском, у 4. колу Лиге Б нација.

-Има више разлога за овај пораз. Приоритет је била утакмица у Ослу, у овом циклусу она нам је била најважнија, увела нас је у финале баража. Концентрација енергије, жеље, хтења и емоција била је усмерена на групу играча која је изнела сусрет са Норвешком. У првом полувремену играо је другачији састав, покушали смо да остваримо бољи резултат, али није било потребне енергије. У наставку смо покушали ситхијски да дођемо до резултата, а то је немогуће. То озбиљне екипе не раде. Хтели су момци стихијски да дођу до гола, што је велика грешка. Из такве утакмице се направи додатна селекција. Имали смо 32 играча на окупљању, тако да се закључак сам намеће -рекао је Љубиша Тумбаковић.

Наши северни су до бодова дошли тако што смо им практично поконили гол после нита грешака…

„Концепцијски, у првом полувремену нисам погрешио, али нисам ништа ни направио. То једна репрезентација не може да прихвати. Није било неке игре, није екипа могла да подигне играча, требало је сами да се наметну. Сигурно ће на наредном окупљању бити далеко мањи број играча него што је сада био случај.

Већ у среду наш државни тим гостује у Истанбулу…

„Није пријатно бити последњи, али наш приоритет је бараж и пласман на ЕП. Велика је разлика у односу и квалитету игре у Ослу против бољег противника него што је Мађарска. Са доста ствари могу да будем незадовољан, али последњим местом нисам посебно забринут. Што се тиче овог меча, нити су ме Мађари изненадили, нити смо их потценили. Ово није била права репрезентација Србије, нити је била ни права селекција Мађарске, играла је и она са комбинованим тимом, мада квалитетним. Да смо морали боље – морали смо – закључио је Љубиша Тумбаковић, селектор Србије.