Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ФУТСАЛ СП | МОЋНА СРБИЈА ПРОТИВ УКРАЈИНЕ

01.02.2020.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пршић 11:56, 2:0 Петров 14:37, 3:0 Пршић 21:32, 4:0 Томић 29:28, 4:1 Фарењук 29:41, 5:1 Ракић 30:46, 5:2 Корсун 38:18. Хала „Чаир“ у Нишу. Судије: М.Кастиљо (Португал), Филипе Сантос Дуарте (Португал).

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Симић. Вулић, Алексић, Петров, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Стојковић, Ристић. Селектор Горан Иванчић

УКРАЈИНА: Ивањук, Корсун, Шотурма, Билосерчиветс, Зварич. Шупин, Јеромин, Малишко, Разуванов, Митјук, Сорокин, Журба, Фарењук, Педјаш.

Фантастичан старт Србије у првом колу елит рунде квалификација за пласман на ФИФА Футсал Првенство света у Литванији и победа против Украјине 5:2(2:0). Деловали су Орлови заиста моћно у већем делу утакмице, демонстрирали силу против веома добре селекције Украјине, али у амбијенту нишког „Чаира“, једноставно гости, условно речено, нису имали шта да траже.

Добро је Србија ушла у меч, видело се да изабраници селектора Горана Иванчића имају велику дозу самопоуздања. И није се дуго чекало на прву праву прилику, већ после непуна два минута, Томић је одлично упослио Пршића који се нашао сам испред гола, али украјински голман је одлично реаговао.

Симић и другови контролисали су дешавања на терену, а другу велику прилику имали су поново наши играчи, поново Пршић. Ивањук је на време истрчао и ушао у шут, довољно да се и даље чека на промену резултата. И оно што смо заслужили дошло је осам минута пре краја првог дела игре. Пршић је одиграо сјајан дупли пас са капитеном Симићем и сада Ивањук није имао шансе – 1:0 за Србију!

Кренули су Украјинци сада храбрије, али сигурни Момчиловић је лако решавао све ситуације пред нашим голом. Био нам је потребан други гол, а за то се побринуо Страхиња Петров, после једне полуконтре одлично је реаговао и десном ногом пласирао лопту на право место – 2:0 за Србију! До краја полувремена вредна помена је још фантастична одбрана Немање Момчиловића када је „скинуо зицер“ после јаког ударца украјинског играча.

У наставку смо имали одмах прилику да практично затворимо утакмицу, али Ракић се није најбоље снашао у завршници. Нисмо ипак дуго чекали на нову радост. Марко Пршић је извео слободан ударац и просто закуцао лопту иза немоћног Ивањука – 3:0 за Србију!

Украјина је била на прагу катастрофе после новог гола, сада у режији сјајног Драгана Томића, али Украјинци су се брзо вратили у игру голом Ферењука. Да могу можда нешто више Украјинци, наду им је угасио Стефан Ракић. Соло рола и феноменална завршница за овације пуног „Чаира“.

И то је било све. Моћна Србија за убедљивих 5:2 (2:0) и сада са још више самопоуздања чека дуел са Француском (2.фебруар – 16,30). И технички и физички Србија је деловала беспрекорно, тако да са много оптимизма наставља свој пута ка Литванији.