Вести

СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ ПОСЛЕ УКРАЈИНЕ | ХВАЛА НИШЛИЈАМА, ЧЕСТИТАМ ИГРАЧИМА, ВАЖНА ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ (ВИДЕО)

01.02.2020.

Селектор Горан Иванчић био је задовољан и игром и резултатом својих изабраника против Украјине…

-Честитао бих прво играчима на једној невероватној утакмици, одрадили су све што смо се договорили. Тактички добра утакмица, затворили смо све што је требало, а оно што је најважније успели смо целу утакмицу да истрчимо у веома високом ритму – рекао је селектор Србије, Горан Иванчић.

За разлику од ранијег периода, Србија сада делује моћно и на физичком плану…

– Против Украјине је то увек био проблем, јер то је екипа која је доминантна физички, али успели смо данас, поготово у другом полувремену да правимо притисак када је то било могуће. Тражили смо игру на њиховој половини и мислим да смо у томе успели. Победа је заслужена, можда је Украјина одиграла за нијансу слабије него што сам ја то очекивао, ало то је њихов проблем.

Било је много добрих појединаца…

– Голман Момчиловић нас је држао  у резултатској предности у неколико наврата и с обзиром да је у децембру имао операцију, ово је за њега била једна велика утакмица. Не бих никог више истицао од играча, једноставно мислим да су сви одиграли на високом нивоу и искрено се надам да ће моћи да понове овакву утакмицу против Француске.

Француска је једна од најбољих европских селекција…

– Очекује нас још тежа утакмица која долази после огромног напора који смо уложили против Украјине. Француска је физички невероватно доминантна селекција, високи су, танки, лепо грађени, имају велики квалитет, али и они ће иза себе имати напоран меч са Шпанијом.

Победа на отварању оваквог турнира има велику тежину…

– Све је отворено, ми смо направили тај први корак који је био неопходан у целој овој причи и можемо мало мирније да уђемо у ову завршницу, ако могу тако да кажем. Захвалио бих се дивној нишкој публици на подршци и замолио бих да и сутра буду уз нас против Француске.

Чаир се већ показао као таличан за наш футсал…

-У Нишу је заиста лепо играти, овде смо играли и бараж меч против Чешке када смо славили пласман на Првенство Европе. Нишка публика годинама прати футсал и разуме целу ову причу.

На крају похвале за цео тим…

-Лепо је имати добре појединце, али тим је најважнији. Погледајте Финску која је играла нерешено против Португала и Италије, све то говори да је тим изнад сваког појединца. Из добре тимске игре увек неко искочи и то је резултат те хемије. Наша игра не зависи од једног појединца па ако њему не иде, онда да будемо у проблему. Не, тим је понављам најважнији. И са том хемијом, добрим тимским духом настављамо даље – јасан је Горан Иванчић, селектор Србије.