Вести

КОНГРЕС УЕФА У ПАРИЗУ | ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС НА ЧЕЛУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ДРАГАНОМ ЏАЈИЋЕМ, НАРЕДНИ 49. КОНГРЕС У БЕОГРАДУ 3. АПРИЛА 2025. (ВИДЕО)

08.02.2024.

У велелепној дворани ‘Maison de la Mutualite’ у Паризу, у четвртак у 10 сати почео је 48. Конгрес УЕФА којим председава први човек европског фудбала Александер Чеферин.

Најважнија одлука по српски фудбал донета је дан раније на састанку Извршног комитета, а вест да ће Београд и Фудбалски савез Србије бити организатори наредног састанка највишег тела европског фудбала, заказаног за 3. април 2025. године, изазвала је одушевљење фудбалских званичника и комплетне фудбалске јавности у нашој земљи.

Осмеси и добро расположење свих чланова наше делегације у Паризу јасно говоре о значају указаног поверења од стране УЕФА и репутацији коју Фдубалски савез Србије ужива у међународним оквирима. Београд као препознатљива европска престоница, поседује све могуће услове да буде домаћин једног од најзначајнијих догађаја у европском фудбалу, што је са једне стране огромно признање за српски фудбал, а са друге прилика за промоцију земље на интернационалном нивоу.
Делегацију нашег Савеза на Конгресу УЕФА у Паризу чине председник Драган Џајић, генерални секретар Јован Шурбатовић, потпредседник Бранислав Недимовић и директор спортског сектора Мирослав Тањга, а у 18 часова на церемонији жреба за нови циклус Лиге нација, придружиће им се селектор Драган Стојковић и директор А репрезентације Стеван Стојановић.
Сваки велики догађај у организацији УЕФА, поред централне тачке која подразумева дискусију о актуелним темама и реформама, као и размену идеја и искустава међу челницима националних асоцијација, прилика је и за сусрете великих пријатеља са фудбалског терена.
Камера ФСС забележила је у среду увече срдачан сусрет Драгана Стојковића и Стевана Стојановића са њиховим некадашњим саиграчем Робертом Просинечким коме ће жреб за Лигу нација у Паризу бити прва конкретна обавеза на новој функцији селектора репрезентације Црне Горе.

На Конгресу у Паризу, као последња тачка дневног реда, биће потврђена одлука Извршног комитета УЕФА и озваничено домаћинство Београда за следећу седницу највишег тела европског фудбала.