А селекција

КАТАР 2022 | ВАЊА МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ И СТЕФАН МИТРОВИЋ „НЕ ПРЕТИМО БРАЗИЛУ, АЛИ ВЕРУЈЕМО У СЕБЕ“ (ВИДЕО)

20.11.2022.


На првој званичној конференцији за медије у Дохи, на питања новинара из Србије и иностранства, одговарали су голман Ваља Милинковић-Савић и дефанзивац Стефан Митровић:

„Услови у хотелу и тренинг-кампу су заиста феноменални, осећа се на сваком кораку величина Светског првенства. Ово ми је прво велико такмичење у сениорској конкуренцији и иксрено нисам имао представу шта ме очекује. Први утисци су фантастични. Спремамо се за премијеру против Бразила, добро су нам познати њихови офанзивни квалитети, али ћемо са ‘мистером’ да припремимо утакмицу како треба и сигурно је да ништа неће бити препуштено случају. Не претимо никоме, али имамо право да будемо оптимисти и да размишљамо позитивно“ – рекао је чувар мреже нашег националног тима.

 

Искусни Стефан Митровић поручује да Србија има рецепт за најјаче репрезентације на свету, па и за једног од фаворита за освајање Златног глобуса – репрезентацију Бразила:

„Респектујемо Бразилце као фудбалску нацију и једну од најквалитетнијих екипа на овом турниру, али смо показали током квалификација и Лиге нација да смо најјачи када је то најпотребније. Битно је да сачувамо атсмоферу која је била кључ успеха у протеклом периоду, да будемо мирни и да спроведемо у дело све инструкције које добијемо од ‘мистера’ и његовог стручног штаба. Слажем се са Вањом, не претимо Бразилу, али нам игра и резултати које остварујемо у последњих годину и по дана дају за право да верујемо у своје квалитете и да против сваког противника изађемо отвореног гарда“.

 

Целу конференцију за медије можете да погледате у току вечери на званичном јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.