А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПРЕД МЕЧ СА АЗЕРБЕЈЏАНОМ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И ФИЛИП ЂУРИЧИЋ | ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

29.03.2021.

Репрезентација Србије у уторак, 30. марта у Бакуу, игра против Азербејџана меч трећег кола квалификација за пласман на Првенство света, а пред дуел који почиње у 18,00 по српском времену, на конференцији за медије говорили су селектор Драган Стојковић и Филип Ђуричић.

Да ли селектор има осећај да се после два добра резултата на старту квалификација нација мало тргла и да је поново уз репрезентацију…

-Генерално да, према писању медија. Не пратим много, али видим да су задовољни оним што смо успели да прикажемо у прве две утакмице, тако да је то пут којим желимо да идемо, да их још више убедимо да ћемо се увек борити и да ћемо увек играти за гол више. Да ћемо бити тим који увек напада и који се не боји ни једне екипе, уз сав респект према свакој селекцији против које будемо играли. Имао сада још већу обавезу да наставимо, да једноставно усрећимо људе – рекао је селектор Стојковић.

Питање, да ли је селектор већ упозорио  играче да увек може да се појави неки Гурбан Гурбанов…

-Па њега памтимо, али надам се да до тога неће доћи. Упозорење ће добити вечерас. Нисмо још причали о утакмици, то ћемо урадити вечерас, али они су довољно паметни да схвате да не постоји ниједна лака утакмица без обзира на име противника. Наравно, са моје стране добиће информације које су потребне за овакву утакмицу. Лично сматрам да је ово једна екстремно тешка утакмица, екстремно тежак противник и са тим сазнањем ми морамо ући у утакмицу. Ући, одиграти је и завршити је на начин на који ми то желимо.Само уз најозбиљнији приступ.

Домаће извештаче интересовао је и споран детаљ из меча Србија – Португал…

-Утакмица се завршила 2:2 и не желимо више да размишљамо о томе. Концентрисани смо искључиво на дуел против Азербејџана, то нам је сада најважније. Али, ако се већ бавите оним што је прошло и ако поредите спорне ситуације, подсетићу вас да је Роналдо у претходном циклусу квалификација дао гол против Србије из чистог офсајда. Грешке су део игре, дешавају се свима. И онда се говори о извињењу, о срећи и тако даље и тако даље… Све је то фудбал. Не желимо да губимо време размишљајући о стварима које су прошле. Интересује нас само оно што следи, а то је утакмица у уторак увече против Азербејџана – јасан је био селектор Драган Стојковић.

 

Филип Ђуричић не крије да је први пут у Бакуу уз подсећање медија да  је селектор  и пред старт квалификација рекао да ће можда меч против Азербејџана. касније  и Луксембурга бити најтежи…

-Сваки меч схватићемо озбиљно, сваки следећи је нама најважнији. Морамо, дакле, Азербејџан да схватимо озбиљно као што смо то урадили против Ирске и Португала. Морамо ући јако у меч, да будемо веома сконцентрисани, фокусирани. Сви смо веома мотивисани да играмо за своју земљу и оно што је најважније, сви смо свесни да сутра неће бити лако, напротив. И то је наша велика предност пред меч са Азербејџаном – закључио је Филип Ђуричић.

Репрезентација Србије одрадила је последњи тренинг пред сутрашњи меч са Азербејџаном…