А селекција

КАТАР 2022 | ДУШАН ТАДИЋ И СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ - САВИЋ, ТРЕНИНГ ПОСЛЕ МЕЧА СА КАМЕРУНОМ (ВИДЕО)

29.11.2022.

Репрезентацију Србије у петак, 2. децембра очекује трећа, последња утакмица у групној фази Првенства света у Катару. Ривал је Швајцарска. Орлови су данас имали тренинг опоравка после меча са Камеруном, а пре тренинга на конференцији за медије били су капитен Душан Тадић и Сергеј Милинковић – Савић.

„Знамо да морамо ући максимално одговорно и озбиљно у меч са Швајцарском, не гледамо шта је било иза нас, гледамо напред. Желимо да победимо. Гледамо себе, треба да кренемо снажно и храбро, да им покажемо да смо дошли да победимо и да желимо да изборимо пласман у наредну фазу. Велик је пут био до Катара, хтели смо да изборимо пласман на Светско првенство, знали смо да ће доста тога да зависи од последње утакмице у групи. Мој потез код резултата 3:1 за нас? Да је било и нула-нула исто бих то урадио, није то пад концентрације код 3:1 хтео сам само најбоље. Ситуација са зглобом је много боље, бићу спрема за следећу утакмицу. Мислим да не можемо ништа да обећамо, јер сваки играч који дође у репрезентацију жели да да свој максимум. Само се надам да ће и срећа бити на нашој страни. Везни ред је срце екипе, трудимо се да дамо максимум, против Бразила није било добро, против Камеруна већ много боље и сада против Швајцарске треба да покажемо висок ниво, велику жељу и да одрадимо посао како треба“ рекао је Сергеј Милинковић – Савић.

 

Капитену Душану Тадићу постављено је много питања, мали резиме одговора…

„Јесте био велики притисак пре четири године, али треба да се фокусирамо само на фудбал и ко буде бољи, нека победи. Свака утакмица је велики притисак, како у клубу, тако и репрезентацији. И они и ми имамо притисак, ко ће боље све то изнети, показаће терен. Шта нам даје самопоуздање? Па рад са селектором Стојковићем у претходне скоро две године. Све победе и утакмице које смо добро одиграли“ рекао је Душан Тадић и додао“Потписао бих да последњи меч у групи одлучује о нашем даљем путу на Првенству света. То смо и очекивали пред долазак овде. Камерун? Грешке које су се дешавале, а ту мислим на све линије тима, не сме више да се дешавају. Имамо све у својим рукама и сами одлучујемо о својој судбини. Мислим да је важно како смо играли против Камеруна, било је добрих и лоших страна, требало је да победимо, али нисмо. И то је то. Екипа треба да буде позитивна, добра је атмосфера међу играчима и треба да дамо све од себе и да верујемо да ћемо победити и проћи даље. Искрено, гледао сам меч Бразил – Швајцарска, слика је мало каснила, али када сам чуо радост на стадиону који се налази близу нашег хотела, радовао сам се, јер сада све зависи само од нас. Понављам, дуго сам у репрезентацији, одлична је атмосфера и радујемо се наредном мечу. Могу да обећам да ће екипа дати 100 одсто својих могућности. Швајцарска има добру тимску организацију, доста се добро бране, имају много тркача и као тим су доста добри“ рекао је капитен Душан Тадић.

Целу конференцију за медије можете да погледате на јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.