Вести

КАТАР 2022 | ДЕЈАН САВИЋЕВИЋ ПОСЕТИО ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА И ПОДРЖАО ОРЛОВЕ :"ИГРАЈТЕ ЗА ЉУДЕ КОЈИ СУ ПРЕВАЛИЛИ НА ХИЉАДЕ КИЛОМЕТАРА ДА БИ ДОШЛИ У КАТАР, ЗА СВЕ ОНЕ ИЗ КАНАДЕ, АУТРАЛИЈЕ, САД, НАРОД ИЗ СРБИЈЕ"(ВИДЕО)

29.11.2022.

Пријатељство Драгана Стојковића и Дејана Савићевића није лако описати у неколико реченица. А можда нема ни потребе, битно је да траје скоро 40 година и да је буквално нераскидиво. Зато и не чуди посета подгоричког виртуоза бази српске репрезентације у тренутку када Пиксију и његовим момцима треба подршка као никада у претходних годину и по дана:

„Пикси ми делује добро и позитивно, није нерасположен и то је веома важно. Свестан је и он ситуације у којој се нашао током утакмице са Камеруном. Имао је друге планове, размишљао о другим изменама… Али то су непредвиђене околности. Јави се један штопер, тражи измену… после тога и други… све се пореметило. Излазак малог Павловића је био ненадокнадив губитак. Момак је јак у скоку, снажан у дуелу, феноменалан у поставци одбране. Наравно, нису криви ни момциу који су ушли, много је незгодно када на утакмици Светског првенства три играча из принудних разлога први пут стану заједно у последњу линију“ – каже Савићевић и додаје да су повреде значајно утицале на утисак који је Србија оставила у досадашњем току Мундијала:
„Надао сам се и веровао да ће овај специфичан термин Светског првенства ићи на руку играчима и да ће њихова форма бити на много вишем нивоу него на крају националних шампионата. Али сам се преварио. Све је пошло како не треба још од окупљања и првог дана припрема за одлазак у Катар. Ко је могао да претпостави да ће удране игле репрезентације, момци на којима се базира игра српског тима, бити у тако лошој здравственој ситуацији. Шта је ту је, Камерун је прошао, на реду је меч одлуке против Швајцарске која је далеко јача у дефанзиви него у офанзиви. Тешко им је пробити бедем, али Србија има велики број квалитетних фудбалера који могу да реше питање победника. Веома је важно да буду стрпљиви, да не губе концентрацију и сигуран сам да ће постићи тај један гол који ће да их одведе у осмину финала“.
Прошло је 24 године од последњег пласмана наше репрезентације у нокаут-фазу Мундијала, а управо смо у Француској 1998. доживели нешто слично као у мечу са Камеруном.
„Прокоцкали смо два гола предности, али смо дигли главе и победом против САД-а отишли у други круг. Ништа није изгубљено, знало се и пре турнира да ће директан дуел са Швајцарском највероватније одлучивати о другом месту у групи. Имао бих само једну поруку за играче Србије, нека у петак увече играју за ове људе који су превалили на хиљаде километара и потрошили гомиле новца да би дошли у Катар и да би бодрили своју репрезентацију. Причао сам малопре са Пиксијем и Диком, импресиониран сам подршком са трибина. Навијачи су дошли из Аустралије, Канаде,  Америке… на крају крајева из свих градова Србије. Ако ништа друго, бар због њих, треба да извуку последњи атом снаге и да победе Швајцарску“.

Дужи интервју са Дејаном Савићевићем, као и фото-причу о сусрету фудбалског генија са пријатељима из Србије у хотелу Роксос, можете да погледате на званичним мрежама Фудбалског савеза Србије.