У 17

Кадети после преокрета бољи од Грчке 3:2 (0:1) и сада чекају ривале за завршни циклус квалификација за ЕП

24.10.2017.

 

СТРЕЛЦИ: 1:0 Тиаманис 29,1:1 Видосављевић (из једанаестерца) 49, 2:1 Маврудис 55, 2:2 Митровић 71.2:3 Новаковић 80+4. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Судија: Луис Мигуел Бранко Годињо (Португал). Жути картони: Вагинидис, Тиаманис, Вракас (Грчка), Видосављевић, Лончар, Бијеловић (Србија).
ГРЧКА: Мандас, Вагианидис (од 49. Баскудис), Гогос, Коцаманидис, Тиаманис, Мартинис, Александропулос, Вуцас, Вракас, Цимас (од 78. Цавидас), Маврудис (од 69. Серпезис).
СРБИЈА: Крстовић, Лончар, Балаж, Митровић, Ћорковић, Илић, Новаковић, Павловић (од 80. Јоцић), Видосављевић, Бурмаз (од 67. Бијеловић), Савић (од 58. Великић).
У последњем мечу првог круга квалификација за пласман на Европско првенство, кадетска селекција Србије савладала је вршњаке из Грчке и тако са три победе (претходно били бољи од Гибралтара и Норвешке) са првог места у групи чекају ривале у завршном циклусу квалификација.
До овог дуела обе селекције су имале по две победе и обезбеђен пласман (даље иду две репрезентације) у наредну рунду квалификација, али због боље позиције у жребу, као и престижа, приказана је игра на веома високом нивоу. Грци су први дошли у вођство и са том минималном залихом отишли на одмор. Наставак је донео много више узбуђења, виђена су чак четири гола и преокрет у нашу корист који говори о карактеру који поседује ова генерација (рођени 2001.) наших играча. До пресуде се чекало када је меч ушао у зауставно време, четврти судија је показао да се игра још пет минута, а Новаковић је у 90+4 постигао гол и задовољио правду.