ИВАНЧИЋ СЕ ПОВУКАО СА МЕСТА СЕЛЕКТОРА ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

23.07.2021.

Горан Иванчић се због приватних разлога повукао са места селектора футсал репрезентације Србије. Дејан Мајес, који је у претходном периоду био један од првих сарадника Горана Иванчића, до избора новог селектора ће предводити нашу репрезентацију.

Иванчић је своју одлуку објаснио је на следећи начин:

„Уз сву наду да ћу се изборити са приватном препреком која се нашла на мом путу да национални футсал тим поведем на предстојеће ФИФА футсал првенство света у Литванији, морам са жаљењем да вас обавестим да нисам у могућности да на адекватан начин одговорим обавезама и одсуствима које нас очекују, па из тих разлога  не могу да наставим да обављам функцију селектора футсал „А“ репрезентације Србије.

Пре свега желим да се захвалим руководству ФСС на стрпљењу и разумевању, а посебно Директору за футсал и женски фудбал Бојану Павићевићу са којим сам свих 5 година сарађивао на високо професионалном нивоу, поред нашег дугогодишњег приватног пријатељства.

Такође желим да се захвалим Фудбалском савезу Србије на најлепших 5 година у историји футсала, а лично сам и много дуже део система, па ћу и убудуће бити на располагању  за сваки позив колико ми год могућности буду дозвољавале.

Желео бих да се посебно захвалим и мојим сарадницима из стручног штаба, тренерима Војкану Вукмировићу, Владимиру Јовановићу, Дејану Мајесу, Александру Петровићу, Алекси и Бојану Антонићу, докторима Мирославу Николићу и Александру Ристановићу, физиотерапеутима Миши Матејићу, Драгану Ристовићу и Јови Дубаићу, тим менаџеру Игору Гачићу, као и свим другим људима из савеза који су били високо професионални и омогућили ми да свој посао радим најбоље што могу и заједно постигнемо сјајне резултате.
Као селектор постигао сам све што се од мене очекивало, пласирали смо се на оба велика такмичења (УЕФА футсал ЕУРО 2018 и ФИФА футсал СП 2021), а на добром смо путу да се кроз бараж пласирамо и на следеће Европско првенство у Холандији 2022.

Учествовао сам у формирању младе футсал репрезентације која представља светлу будућност нашег спорта, а велики напредак учинили смо и на плану едукације футсал тренера и УЕФА футсал Б лиценци, где ћу и даље максимално давати свој допринос.
Сигуран да ће моји наследници у стручном штабу„А“ репрезентације учинити све да наставе истим, успешним путем, као и да ће футсал и даље бити једна од најбоље организованих и најуспешнијих секција Фудбалског савеза Србије.

Ја ћу увек стајати на располагању, уколико је моја помоћ потребна и надам се да ће наша футсал репрезентација и са новим селектором направити резултате за понос, као што је било у претходном периоду“, рекао је Иванчић.

Фудбалски савез Србије захваљује се Горану Иванчићу на оствареним резултатима и изузетној сарадњи.

Футсал тим Србије ускоро очекују две пријатељске утакмице, обе против Марока 30. јула и 1. августа у Вршцу, које ће бити затворене за јавност.

.