Вести

ИСТОРИЈСКИ УГОВОРИ | ФСС, ТЕЛЕКОМ СРБИЈА И АРЕНА CHANNELS GROUP ЗА БОЉЕ СУТРА СРПСКОГ ФУДБАЛА

18.06.2021.
За боље сутра српског фудбала и уговор на три године. Партнери Фудбалски савез Србије, Телеком Србија и Арена Channels Group. Свечани чин сарадње парафиран је у хотелу „Хилтон“ у Београду, актери Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија, Ненад Бјековић, заменик председника ФСС, Небојша Жугић, директор Арена Channels Group и Драган Стојковић, селектор репрезентације Србије.
-У име Фудбалског савеза изражавам велико задовољство што присуствујемо чину који је по свом значају од историјске важности за српски фудбал.  Никада до сада Национални савез није потписао бољи, вреднији и уноснији уговор са једним генералним спонзором! У данима када смо одлучно кренули у корените реформе, држава и њен највећи бренд Телеком Србија препознали су нашу намеру да фудбал у Србији учинимо бољим, на чему смо најискреније захвални. Уз подршку пријатеља и партнера, као што је то наш нови генерални спонзор, могу да обећам да ћемо учинити све да Србију учинимо поносном и да се пласирамо на Светско првенство 2022. године у Катару.  Имам много разлога да изразим и огромно задовољство због новог уговора о сарадњи са телевизијом Арена Спорт. Сигуран сам да ће њихов професионализам и посвећеност фудбалу омогућити највећу могућу промоцију овог спорта, како у Србији, тако и у иностранству. Поверење и њихова подршка представљаће покретач многих активности у српском фудбалу, уз нашу јасну решеност да започете реформе елитном фудбалу дају квалитет који сви желимо.  Завршио бих, на крају, поруком за наше спонзоре, уз један од ранијих слогана МТС Телеком Србије који гласи „Имате пријатеље“. Заједно можемо много, заједно ћемо учинити много! За фудбал и Србију – рекао је Ненад Бјековић.
Генерални директор Телеком Србија Владимир Лучић није крио задовољство због уговора који има префикс историјски…
-Велика ми је част да објавим да осим продужења уговора везаног за пренос утакмица фудбалске лиге, данас проширујемо сарадњу и потписујемо уговор о трогодишњем спонзорству Фудбалског савеза Србије. Потпуно смо уверени да ће ови уговори помоћи и Фудбалском савезу и клубовима да се много лакше организују и у наредном периоду буду веома успешни у интернационалним такмичењима, што сви очекујемо. Захвалио бих се на лепим речима Фудбалском савезу Србије и господину Ненаду Бјековићу, а посебно бих се захвалио селектору Драгану Стојковићу – Пиксију, и желео бих да истакнем да је нашој компанији, и мени лично, част што је данас са нама у друштву – изјавио је Владимир Лучић.
Директор Арена Channels Group Небојша Жугић уверен је да ће ови уговори помоћи српском фудбалу да у будућности бележи још боље резултате…
-Сви знају да Аренаспорт улаже у промоцију домаћег спорта, не само у Србији, него и у региону и да је на неки начин потписивање уговора са Фудбалским савезом Србије део наше стратегије популаризовања домаћег спорта. Ми смо још прошле године покренили мултипреносе и на тај начин омогућили свим љубитељима фудбала да своје љубимце прате из кола у коло, а не како је до тада била пракса, да их гледају само када играју против наших највећих клубова. Дакле, на неки начин смо већ учинили први корак за оно што нас очекује у наредном периоду. Кренули смо у набавку опреме које ће унапредити преносе утакмица, у сарадњи смо са Фудбалским савезом око увођења ВАР-а, што ће, такође, додатно популаризовати и унапредити домаћи спорт и домаћи фудбал. Цела слика сада постаје другачија и свакако комплетнија, боља. Потписивањем овог уговора, ми смо на неки начин комплетирали Тим снова за следећу сезону. На Арениним каналима моћи ће да се гледају и Серија  А и Ла Лига, Лига 1, утакмице УЕФА клупских такмичења, и, као шлаг на торту, имамо сада потписивање уговора са Фудбалским савезом Србије. Уз огромну подршку коју Влада Републике Србије и наш председник Александар Вучић дају спорту, с пуним правом можемо очекивати да резултати буду респектабилни у долазећем периоду. Тим поводом, искористио бих прилику да селектору Драгану Стојковићу честитам на постављењу на место селектора и да му пожелим да се све жеље и замисли у наредном периоду остваре. И да обрадује нашу нацију. Нацију која у овом тренутку има најбољег тенисера на свету, најбољег кошаркаша на свету и могу само да пожелим да до краја овог нашег уговора имамо и најбољег фудбалера на свету, а да наш капитен у Катару подигне Златну богињу – истакао је Небојша Жугић.
Селектор Драган Стојковић рекао је да је српски фудбал овим уговорима добио лепу шансу и да је сада на свим актерима да је искористе….
-Са позиције селектора фудбалске репрезентације Србије морам да истакнем задовољство што се налазим у друштву еминентих људи, који представљају још еминентније компаније и да присуствујем овом моменту који јесте историјски за наш фудбал. Моменту који за нас представља заиста велику шансу, која апсолутно не сме да се пропусти. Шансу за боље сутра српског фудбала, и ја верујем да ће сви људи, актери који учествују у фудбалском животу наше земље, знати ово да цене и знати ово да искористе. Кажу неки људи да је увек добро и паметно бити партнер са државом, па том логиком и Фудбалски савез Србије је кренуо и мислим да сви овде изражавмо велико задовољство што ћемо за партнера имати управо нашу државу Србију. Захваљујем се свима на разумевању и сарадњи која је тек почетак нечега што би требало да буде лепо и добро. И на шта ћемо сви бити поносни. У име спортског сектора, у име репрезентативаца, стручног штаба и у своје лично име, желим да вам честитам на овом договору, споразуму, уговору. Желим да вам обећам да ћемо да дамо све од себе да нашу земљу представљамо на најбољи могући начин и да ћемо вас учинити поносним. Још једном хвала и све честитке за, надам се, бољу и срећнију будућност српског фудбала.