И ДРУГА ПОБЕДА КАДЕТКИЊА У ПРОВЕРИ ПРОТИВ БИХ -1:0( 0:0)

26.02.2017.

Гол из фудбалских уџбеника, после одличне акције Емилије Живковић и Милице Булатовић, радост донела Ивана Трбојевић

СТРЕЛЦИ: 0:1 Трбојевић 57. Стадион: СЦ ФСБиХ у Зеници. Гледалаца: око 100. Судија: Амина Глухић. Помоћници: Е.Пашалић, Е.Топаловић.
БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА:Фачић, Чимић, Дамиановић, Хамзић, Хабибовић, Бакалар, Таслиџа, Црноја,Гачаница, Хреља, Хромо.
СРБИЈА: Цетиња( од 77. Петровић), Јосић, Крстић (од 41. Живковић), Ћирић, Миладиновић, Плавшић, Савановић (од 76. Цветановић), Агбаба (од 54. Пенић), Трбојевић, Булатовић, Денда.
После победе (2:0) у првом мечу са Босном и Херцеговином у Спортском центру ФС БиХ у Зеници, наше кадеткиње славиле су и у другом одмеравању снага после само 24 сата паузе, овога пута минималним резултатом – 1:0(0:0).
У игри обе селекције осетио се умор од претходне утакмице, поготово у првом полувремену, када су домаће играчице имале неколико добрих прилика, али поново је на голу наше селекције бриљирала Сара Цетиња.Најближи голу у том периоду меча били смо после покушаја Николине Плавшић.

У наставку потпуно друга слика, доминација наших девојака и вођство после феноменалне акције у којој су учествовале Емилија Живковић и Милица Булатовић, а за заслужену радост побринула се Ивана Трбојевић. После свега довољно разлога да селектор Сузана Станојевић буде задовољна сликом из две провере са Босном и Херцеговином, последње пред мечеве елит рунде квалификација за пласман на Европско првенство и сусрете са Шкотском, Републиком Ирском и Мађарском. Србија је домаћин тог турнира који се игра од 13. до 18. марта. Првенство Европе одржава се у Чешкој,а пласман ће изборити првопласиране селекције из свих група и најбоља другопласирана.
-Све похвале нашим девојкама и стручном штабу – рекао је Никослав Бјеговић, координатор женског фудбала ФСС.- Било је веома напорно одиграти два меча у тако кратком временском периоду, осетио се велики умор, али и поред тога остварене су две победе које свакако доносе неопходно самопоуздање пред одлучујуће мечеве за пласман на Европско првенство.