КАДЕТКИЊЕ САВЛАДАЛЕ БиХ У ЗЕНИЦИ- 2:0 (1:0)

25.02.2017.

У првој од две провере са селекцијом Босне и Херцеговине, наше девојке славиле головима Јоване Mиладиновић и Николине Плавшић

СТРЕЛЦИ: 0:1 Миладиновић 17, 0:2 Плавшић 79. Стадион: СЦ ФСБиХ у Зеници. Гледалаца: око 100. Судија: Амина Глухић. Помоћници: Е.Топаловић, Е.Пашалић.
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Фачић, Шимић, Дамијановић, Хамжић, Хабибовић, Бакалар, Зукић, Тасиџа, Окановић, Гачаница, Микић.
СРБИЈА: Цетиња, Јосић, Крстић, Ћирић, Миладиновић, Плавшић, Савановић (од 54. Цветановић), Агбаба (од 66. Пенић), Трбојевић, Булатовић (од 73. Чолић), Денда(од 59. Дробњак).

У првој од две провере против Босне и Херцеговине у Спортском центру ФС БиХ у Зеници, кадетска репрезентација Србије пружила је добру игру и головима Јоване Миладиновић и Николине Плавшић остварила заслужену победу.

Девојке Сузане Станојевић доминирале су током првих 40 минута игре, али изостала је боља реализација. Вођство нашој селекцији донела је лепим голом из слободног ударца Јована Миладиновић, а селекција БиХ била је најближа голу у 30. минуту када је статива била савезник голмана Саре Цетиње.
У наставку домаће играчице су имале две сјајне прилике али у оба случаја истакла се сјајним интервенцијама Сара Цетиња. Квалитет који је дефинитивно, ипак, био на нашој страни, резултирао је другим голом у смирај меча. После прекида у гужви се најбоље снашла Николина Плавшић и поставила коначан резултат.
Наше девојке предвођене селектором Сузаном Станојевић припремају се за други, одлучујући круг квалификација за пласман на Европско првенство које се у јулу одржава у Републици Чешкој, а квалификациони турнир чији смо домаћини биће одржан од 13. до 18. марта. Ривали на путу до Чешке биће нам Шкотска, Република Ирска и Мађарска, а пласман на континентални шампионат обезбедиће првопласирана селекција и другопласирана репрезентација са најбољим скором у свим групама.