Вести

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК ФСРЗС И ЧЛАН ИО НЕБОЈША ЖИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ ФС КиМ И ФК ТРЕПЧА ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ (ВИДЕО)

12.11.2023.

Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, у друштву председника ФС Региона западна Србија и члана ИО ФСС Небојше Живановића, посетио је просторије Фудбалског савеза Косова и Метохије, као и Фудбалског клуба Трепча из Косовске Митровице.

Госте из кровне организације дочекао је први човек ФС КиМ Игор Уљаревић, а разговарало се о стању у коме се клубови тренутно налазе и могућностима  развоја клубова и школа фудбала са ове територије.
„ФСС је на последњој седници Извршног одбора донео одлуку да одвоји значајна финансијска средства за помоћ Савезу и клубовима са Косова и Метохије. Жеља је да та помоћ не буде једнократна, већ системска и да буде усмерена директно на клубове“ – рекао је Шурбатовић и додао да су поред поделе спортске опреме неопходне за нормално функционисање и организацију такмичења, у плану и разне новчане донације које ће у доброј мери олакшати рад свих структура овог региона који је у прошлости изнедрио много добрих играча и чланова свих селекција репрезентације Србије.
„Потичем са ових простора и отац ми је причао о временима када је на трибинама стадиона Трепче било 40.000 људи. Надамо се да ће ускоро неки нови талентовани клинци кренути стопама Мутибарића, Столића, Мушикића, Милетовића, Красића и осталих асова. Веома је важно да Фудбалски савез КиМ има стабилне изворе финансирања, а најновијом одлуком ФСС годишњи буџет ће бити вишеструко увећан“ – закључио је генерални секретар ФСС.

Информација која ће свакако обрадовати најмлађе љубитеље фудбала из наше јужне покрајине, односи се на утакмицу коју Србија игра 19. новембра против репрезентације Бугарске у Лесковцу. У договору са руководством, деца која су чланови фудбалских школа на Косову и Метохији, имаће обезбеђено место на трибинама стадиона ‘Дубочица’ и прилику да пруже подршку Тадићу и друговима у последњој утакмици квалификација за Европско првенство.