У 19

Генерација која много обећава тријумфовала на турниру „Стеван Ћеле Вилотић“, савладан Израел 3:1 (1:0)

04.09.2017.

СТРЕЛЦИ:1:0 С.Јовановић 41, 1:1 Алмог 47, 2:1 Јовељић 73, 3:1 Јовељић 90. Стадион Бачке у Суботици. Гледалаца:око 500. Судија: Илија Брдар. Помоћници: М.Шутуловић, М.Н.Олајош.
СРБИЈА:Поповић, Влалукин, Веселиновић, Бошњак, Терзић, Којић, Петровић (од 61. Мишковић), Станојев (од 72. Николић),Ђ.Јовановић (од 72. Јовељић), Илић (од 90.Нешковић), С.Јовановић (од 61. Живковић).
ИЗРАЕЛ: Перез, Коен (од 76. Шараби), Лужи (од 85. Пардо), Шиомо, Зохар (од 72. Кауфман), Шоа (од 61. Сарсор), Алмог, Карзев, Дији, Голдберг, Марасва.
Српски репрезентативни фудбал има лепу будућност, а то су најбоље демонстрирали наши омладинци (генерација 1999.) на 24. традиционалном турниру „Стеван Ћеле Вилотић“. У финалном мечу изабраници селектора Милоша Велебита славили су против Израела и тако заслужено освојили један од најјачих турнира у овом узрасту на „старом континенту“.
После победе против Шкотске и ремија са Украјином, наши момци су показали велики квалитет и у дуелу са Израелом. Прво је сјајни Страхиња Јовановић донео Србији вођство,а трачак наде да могу нешто више у дуелу са квалитетнијим ривалом, Израелу је донео Алмог на почетку другог полувремена. Ту наду је брзо угасио Јовељић, прво у 73. а онда и у 90. минуту меча.


Овај турнир нашим омладинцима је послужио као припрема за први круг квалификација за пласман на Европско првенство који Србија игра у Републици Ирској, а ривали ће нам поред домаћина бити Азербејџан и Кипар.
На крају су додељене и награде, најбољи играч је Страхиња Бошњак, најперспективнији Дејан Јовељић, али селектор Велебити заиста може бити задовољан огромним потенцијалом ове генерације која ће, нема сумње, српском фудбалу у перспективи да понуди много „А“ репрезентативаца.
У мечу за треће место Украјина је била боља од Мађарске 2:1 а после 2:2 у дуелу за 5. место између Црне Горе и Шкотске, „ђетићи“ су славили са беле тачке.