А селекција

Славољуб Муслин и Немања Матић из Даблина

04.09.2017.

Играмо најважнију утакмицу у квалификацијама,можда и у фудбалској историји Србије, идемо на победу, али ни нерешен исход неће бити неуспех

Најбоља репрезентација Србије у уторак, 5. септембра, игра можда и најважнији меч у квалификацијама за Светско првенство у Русији. Ривал је Република Ирска у Даблину, а Орлови су по доласку у Ирску престоницу, и малог одмора, одрадили последњи тренинг пред дуел на Авива стадиону (20,45).
А непосредно пред излазак на терен, пред бројним представницима медија у прес центру стадиона Авива,били су селектор Славољуб Муслин и један од капитена Немања Матић.
-Два бода више на табели представљају предност за нас пред ову утакмицу и нема сумње да би нас евентуална победа веома приближила пласману у Русију. Знам да је то лако рећи, а много теже урадити, и знам добро да нас очекује веома тешка утакмица против Републике Ирске – рекао је селектор Славољуб Муслин.
Слично размишља и Немања Матић који је у почетку био „бомбардован“ питањима о Манчестер јунајтеду,а наш ас само је поновио да је срећан у великом клубу и са тренером који га је довео прво у Челси а онда и на Театар снова. Ас Јунајтеда и репрезентације Србије задовољио је домаће новинаре и на питање о легендарном капитену репрезентације Републике Ирске и Манчестер јунајтеда, Роју Кину. Матић је рекао да је он легенда Јунајтеда а да када је он почео да игра фудбал,Рој ККин је био један од најбоих на свету на тој позицији.Фокус је затим стављен на меч који може бити пресудан у квалификацијама…


-Играмо најважнију утакмицу у квалификацијама, а можда и у фудбалској историји Србије. Ми смо мала земља којој фудбал много значи. Срећни смо што смо први и све ћемо да учинимо да ту и останемо.Сањам да представљам Србију на Светском првенству – рекао је један од најбољих везних играча на свету.
Ирске новинаре је интересовало како то да Митровић игра добро и постиже голове у репрезентацији,а то није случај у Њукаслу…
-Наш систем му можда више одговара, а можда му недостаје и мало више поверења од стране тренера у клубу, поверење које има код мене у репрезентацији. И зато се вероватно осећа комфорније у репрезентацији, него у клубу – јасан је био селектор Славољуб Муслин.
На којој селекцији је већи протисак…


-Јесте прва меч лопта, притисак је на њима, али имамо га и ми, управо због тога што ова утакмица може много тога да реши.Идемо на победу, али и нерешен исход неће бити неуспех. До краја квалификација остају још две утакмице, шест бодова је у оптицају, тако да овај меч може, али и не мора да донесе неку одлуку – не оставља дилему српски селектор.
Немања Матић не крије да никоме неће бити лако,али да је на домаћину много већи притисак…
-Сигурно су два различита притиска кад имате, односно кад немате резултате. Лакше је играти када сте први на табели, имате много више самопоуздања и слажем се да је на Ирцима много већи притисак. Нису победили Грузију, сада имају и притисак своје јавности, али тешко је у Ирској узети бодове.Ми желимо, ипак, победу, игра нас не занима много, јер ће се после утакмице причати само о резултату.Нерешен исход не би био лош за нас, али потрудићемо се да искористимо прилике и победимо – истакао је Немања Матић.
Једног од лидера ове генерације не брине ни уколико би Ирци први повели…
-Ово је фудбал и морате да будете спремни за сваку ситуацију.Не би било први пут да противник први поведе.То би пребацило притисак на нас, али ми смо спремни за све.


Ирске новинаре је занимало и шта се то променило у игри наше репрезентације која је у прошлом циклусу доживела неуспех…
-Имали смо тада проблема, али имамо велике играче и то морамо да искористимо.Са добрим и искусним селектором радимо добар посао.Почели смо да верујемо у свој квалитет, али морамо да се доказујемо из меча у меч – рекао је Немања Матић.
Ирски новинари сматрају да је Србија технички много јача екипа, зато и питање селектору наше репрезентације, да ли ће то бити пресудно…
-У фудбалу није све само техника и тактика, има много фактора који могу бити пресудни, а видећемо који ће модел фудбала победити. Технички или физички, какав преферирају Ирци.Видели смо уосталом у Београду колико је све било тешко, а то значи да нас очекује велика борба и сада у Даблину – рекао је Славољуб Муслин.
Република Ирска и Србија играју у уторак, 5. септембра од 20,45 на новом,веома лепом стадиону Авива који је распродат за овај меч.