Вести

ФУТСАЛЕРИ УОЧИ ФРАНЦУСКЕ | ЈАЧИ СМО, ИДЕМО НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО!

27.02.2023.
Футсал репрезентација Србије окупила се у СЦ ФСС у Старој Пазови и почела припреме за меч одлуке у квалификацијама за Светско првенство који се игра 7. марта у Лавалу против Француске.
После три одиграна кола, пулени Дејана Мајеса налазе се на челу табеле са седам бодова (Норвешка 4:2 и 5:1, Француска 0:0) и победа против главног конкурента на гостујућем терену значила би и дефинитивну оверу пласмана у наредни круг, као и огорман корак ка завршном турниру 2024. године.
”После првог састанка са играчима, договор је јасан, идемо у Француску по три бода и прво место у групи. Искрено, надао сам се да ћемо први пут после септембра 2021. бити комплетни, али је Јоца Лазаревић зарадио руптуру задње ложе и морао је у последњем тренутку да откаже долазак у Стару Пазову. Имајући у виду да смо на претходним мечевима имали по петорицу и шесторицу повређених играча, не смемо да се жалимо и ово је озбиљан ветар у леђа да у Лавал одемо пуни оптимизма и са жељом да и после те утакмице останемо на првом месту у групи” – рекао је селектор Мајес и додао да ће дуел у Француској бити још лепши и отворенији од оног који је игран на нашем терену:
”Њихова победа против Норвешке у последњем колу вероватно неће долазити у питање и покушаће да остану непоражени и после другог меча са нашом репрезентацијом. Гледао сам тренутни пласман и бодовни салдо у осталих 11 група, скоро сам сигуран да без обзира на исход утакмице у Лавалу, не морамо да стрепимо за пласман у наредну рунду квалификација. Таква ситуација даје простор и слободу и нама и њима да уђемо растерећено у утакмицу и да у једној отвореној борби покажемо ко је бољи.”
Французи су у Шапцу покушали да изненаде наш тим у финишу сусрета и да стигну до капиталне победе:
”То на неки начин говори о томе да у тактичком смислу нису још увек сазрели за неки велики резултат. Ризиковали су да изгубе, жао ми је што Страхиња Петров није искористио два шута ка празном голу. Меч у Шапцу је имао далеко већи улог него овај у Лавалу, знало се да би поражена екипа имала императив победе у последњем колу и да би довела себе у веома незгодан положај. Изненадили смо Французе који су нас очекивали горе високо, али смо их добро простудирали, вешто смо сакрили наше мане, а искористили њихове недостатке. Они су до последњег тренутка веровали да су повреде Лазаревића и Пршића неки наш трик, када су схватили да се њих двојица дефинитивно не скидају за утакмицу, покушали су да промене тактику, али је било касно. Уверени су и даље да је дошло њихово време, али сада смо скоро комплетни и идемо у Лавал да им докажемо да је српски футсал квалитетнији од француског.”
Нема Лазаревића, али се у репрезентацију после две године паузе вратио искусни Симић.
”Остварила се моја и његова велика жеља. Морао сам у прве три утакмице да се ослоним на седам дебитаната и сви су оправдали очекивања. Милошев повратак у национални тим је велика ствар пре свега за те младе момке који у њему виде узора и лидера екипе. Био је један од кључних играча када смо правили подвиге на великим такмичењима, сигуран сам да ће и сада својим знањем и искуством допринети новим победама Србије. Велики је то плус за нашу репрезентацију уочи изазова који нас очекују у наредне две године. Отишао је као капитен, сада се враћа и поново ће добити капитенску траку.”
Футсалери Србије у Француску путују 5. марта, утакмица у Лавалу игра се два дана касније у термину од 21 сат.