ФУТСАЛ "А"| СРБИЈА ПРОТИВ ФИНСКЕ ЗА ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО СВЕТА, СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ ВЕРУЈЕ У НОВИ, ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ (ВИДЕО)

09.12.2020.

Футсал репрезентација Србије игра данас у Ванти (17,15), реванш меч баража за пласман на Првенство света 2021. у Литванији, против Финске (први меч у Крагујевцу 1:0). Селектор Горан Иванчић истакао је, пред последњи тренинг Орлова, да је Србија спремна да оствари велики успех и буде међу шест европских селекција које су избориле пласман међу најбоље футсал селекције на свету…

-Атмосфера је добра, малих проблема са повредом има само Пршић, али надамо се да ће моћи да игра. Што се тиче самих услова у Финској, све је на одличном нивоу, хотел, храна, а дворана у којој ћемо играти сјајно изгледа. Било је неких прича да ће лопта са којом ћемо играти бити нешто спорија, али нема ни ту проблема, услови су заиста феноменални. Имамо из првог меча минималну предност, не верујем да ће Финци играти превише отворено и офанзивно, очекујем сличну утакмицу као у Крагујевцу. Неће бити превише ризика ни са једне ни са друге стране. Уколико постигнемо гол, много ће да нам значи, јер важи правило гола у гостима. Финци знају да буду веома агресивни, некад и груби према мојим схватањима футсала. Очекујем, дакле, доста неизвесну утакмицу, али и нервозну, без много ризика, чекаће се грешка противника, а мислим да смо квалитетнији састав – рекао је Горан Иванчић.