ФУТСАЛ "А" КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП | СРБИЈА БЕЗ СРЕЋЕ, САМО РЕМИ ПОРЕД СИЛНИХ ПРИЛИКА, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СЛАВИ ГОЛМАНА

05.03.2021.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пешић 3:30, 1:1 Крстевски 9:47.  Дворана у Врању.

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Петров. Вулић, Алексић, Поповић, Симић, Рамић, Лазаревић, Стојковић, Милосављевић

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Петровски, Крстевски, Мицевски,Агуши, Петровић, Петровски, Ибиши, Исмаили, Леовски, Ранготов, Сулејман, Арсовски, Рамадан, Сефери.

У мечу 3. кола квалификација за пласман на Првенство Европе, Србија је у Врању играла нерешено – 1:1(1:1) са Северном Македонијом. И поред велике доминације, бројних прилика и пропуштених шанси, Орлови нису успели да славе, а поправни ће имати за неколико дана у Скопљу.

А видели смо феноменалан почетак наше селекције, доминацију од првог минута и неколико прилика које нису завршиле у мрежи гостију захваљујући само невероватним интервенцијама, вечерас најбољег појединца на мечу, голмана Петровског.

Сјајан приступ мечу морао је ипак да се валоризује, а за то се побринуо Пршић после лепе асистенције капитена Симића. Било је заиста уживање гледати изабранике селектора Горана Иванчића који су деловали заиста убедљиво у тим тренуцима.

Да гости нису наивна екипа показали су после једног од ретких излета пред гол Момчиловића, када се Крстевски најбоље снашао и поравнао резултат. По свему виђеном на терену можда и незаслужено, јер Србија је пропустила велики број повољних прилика. Могли смо до одмора поново да будемо у плусу, али недостајало је и мало среће.

Наставак је донео сличну причу, Србија је тражила гол који би вероватно значио и победу, а Македонија је покушавала из ретких контри да приреди изненађење. И просто је невероватно шта је све Петровски успео да одбрани Рамићу, Томићу, Пршићу, Стојковићу…Чинио је чуда. Томе у прилог статистика, Орлови су упутили чак 47 удараца, гости само седам, али семафор на крају показује (не)праведних 1:1. Следи окршај истих ривала у Скопљу и нада да ћемо резултатски бити успешнији.