Инструктори

ФУДБАЛСКА БУДУЋНОСТ У КАТАРУ

13.04.2017.

Иван Ђукановић: Савез чини феноменалну ствар када нашим селекцијама омогућава да стичу овако значајна искуства

У релативно кратком времену две селекције под капом Фудбалском савеза Србије гостовало је у земљи домаћина Светског првенства 2022. године, земљи која огромним улагањима купује фудбалско знање, истовремено гради стадионе и инфраструктуру о којој многе земље света могу само да сањају. Катар је недавно био домаћин нашој најмлађој селекцији, старијим пионирима (генерацији 2002.) које предводи селектор Иван Ђукановић, први човек инструкторске службе ФСС. Два меча, али и боравак, који нашим клинцима значе непроцењиво искуство у фудбалском сазревању.
-Фудбалски савез чини феноменалну ствар када својим селекцијама омогућава да стичу овако значајна искуства. Овој селекцији је, примера ради, био први заједнички лет авионом, и верујем да ће деца дуго препричавати импресије са пута. Боравак на другом континенту и земљи која је у невиђеној експанзији, оствавила је на њих страховито јак утисак – истиче Иван Ђукановић.


Генерација старијих пионира прлазила је кроз филтер и на зимском кампу ФСС у Старој Пазови…
-Коментарисали смо моји сарадници и ја у Дохи, како није искључено да неко од ове деце буде учесник и Светског првенства 2022. у Катару. Ради се о талентованим клинцима пред којима је време сазревања, животног и фудбалског. Дуг је пут пред њима а на нама је да им помогнемо да на прави начин савладају све препреке.
Услови у којима су радили привилегија су за многе селекције…
-Бора Милутиновић, наш легендардни стручњак који живи и ради у Катару, рекао је да тренирамо у најбољем спортском центру на свету. Њему и нашим тренерима, Славку Матићу и Ђорђу Јоровићу, захвалност што су све време били уз нас.


Катар се припрема за долазак најбољих репрезентација света 2022. године…
-Доха је град кранова. Ничу нови стадиони, хотели, куле…Гради се невероватном брзином. Све делује нестварно и уверен сам да ће услови за оне који буду учествовали бити фантастични. Домаћин је веома посвећен највећем светском догађају 2022. године.


Пред инструкторском службом је много посла, а одговорност је велика. Србији требају нови Видић, Станковић, Ивановић, Матић…
-Имамо велику подршку спортског директора Горана Буњевчевића и веру у себе да радимо добар посао за фудбалску Србију. Ми сада морамо да видимо оно што ће фудбалски свет да региструје тек за неколико година и могу само да кажем да имамо талентоване деце, оне које ће омогућити Србији да се у будућности много пута радује – закључио је Иван Ђукановић, шеф инструкторске службе ФСС.