Вести

ФСС НАСТАВИО СА ДОНАЦИЈОМ ОПРЕМЕ ШИРОМ СРБИЈЕ | ЈУЖНИ БАНАТ "ОБУЧЕН", ПАНЧЕВО И ЗРЕЊАНИН НА СПИСКУ БРОЈНИХ ГРАДОВА ЧИЈИ СУ КЛУБОВИ ДОБИЛИ ОПРЕМУ

13.09.2022.

Јужни Банат, градови Панчево и Зрењанин, бројни мали клубови из ових градова и регије, добили су данас опрему, вредну донацију Фудбалског савеза Србије. Свечано је данас било у Панчеву, где се на терену ФК Железничар, делила опрема онима којима је најпотребнија. У присуству градоначелника Панчева Александра Стевановића, заменика председника ФСС Ненада Бјековића, првог човека ФС Војводине Драгана Симовића и бројних представника клубова, уручена је донација ФСС коју је до сада добило више од две хиљаде клубова.

-Велико ми је задовољство што сам данас овде и што ће велики број клубова добити опрему која им свакако много значи. Велика захвалност господину Ненаду Бјековићу, а ми ћемо као локална самопуправа да наставимо да улажемо у спорт и у клубове, јер су овај регион и град Панчево увек били за спорт и уз спорт. Наставићемо да улажемо у инфраструктуру, као што је и овај терен на коме се сада налазимо, производ улагања у спорт и у фудбал. Жеља нам је да створимо нове младе играче, јер Панчево је био и остао град спорта и фудбала – рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Председник ФС Војводине Драган Симовић истакао је да га радује акција ФС Србије који је после Суботице, Сремске Митровице и других градова Војводине, сада донирао опрему и клубовима ФС Панчева и Зрењанина. Симовић се посебно захвалио представницима нижеразредних клубова који својим ентузијазмом и не ретко личним средствима, чине да мали клубови чине велике ствари за фудбал.

-Овде сам свој на своме. Хвала на лепом дочеку, радује ме да ова опрема иде у праве руке, онима којима је најпотребнија. Ви сте база, клубови који су створили многе наше велике играче. Мислим да сам и ја као играч имао прилике да играм против клубова који данас добијају опрему. Ви сте за многе играче било почетак једне лепе приче, играче који су касније достизали велике висине и играли у највећим клубовима, носили и дрес репрезентације. Фудбалски савез ће наставити са донацијом клубовима, јер будућност се ствара овде – рекао је Ненад Бјековић, заменик председника ФСС.