Вести

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА НЕНАД БЈЕКОВИЋ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ | ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ФСС КЛУБОВИМА ПФС СРЕМ И ФС НОВОГ САДА, ВИШЕ ОД ДВЕ ХИЉАДЕ КЛУБОВА ДО САДА ДОБИЛО ОПРЕМУ

12.09.2022.

Фудбалски савез Србије наставио је са акцијом помоћи клубовима у виду опреме, а до сада је више од две хиљаде клубова добило донацију која највише значи нижеразредним лигашима. Пакете опреме данас су добили клубови из ПФС Срем и ФС Новог Сада. У присуству великог броја људи из друштвено-спортског живота Сремске Митровице, министра у Влади Србије, човека спорта и фудбала, Бранислава Недимовића, председника ФС Војводине Драгана Симовића, представника града и бројних клубова, Фудбалски савез је наставио са акцијом која има велики одјек широм Србије.

-Фудбалски савез Србије има већ годинама једну лепу и добру праксу, а то је помоћ својим клубовима у ономе што им је најнеопходније, у спортској опреми која им је потребна за такмичење..Данас ће вредну опрему добити клубови са подручја сремског округа и Новог Сада. Опрема која је драгоцена клубовима за њихов такмичарски процес. Драго нам је такође да је овде данас са нама легенда српског и југословенског фудбала, заменик председника Фудбалског савеза Србије, Ненад Бјековић – најавио је акцију Немања Црнић, генерални секретар Спортског савеза Сремске Митровице.

 

Заменик градоначелнице Сремске Митровице, Петар Самарџић изразио је велику захвалност на донацији Фудбалског савеза Србије…

-Хвала Фудбалском савезу Србије на овој изузетно вредној донацији која ће бити од велике помоћи нижеразредним клубовима од чијег рада и битисања све креће и од којих зависи будућност фудбала. У нашем граду Сремској Митривици поникли су многи велики играчи који су касније са великим успехом играли у највећим српским и европским клубовима, играчи који су постали и државни репрезентативци, они који су на прави начин представљали своју земљу и српски фудбал. Сви они су кренули из малих средина, нижеразредних клубова којима Фудбалски савез на овај начин поклања пуну пажњу. Улагање у рад и развој ових клубова је од круцијалног значаја, због тога су овакве донације за њих драгоцене. Сремска Митровица је позната као град који традиционално улаже у спорт, улаже у фудбал, а последњих неколико година реконструисали смо и направили велики број спортских терена, један од тих је у насељу „25. мај“ који је реализован из средстава Фудбалског савеза Србије. Због тога желим још једном да се захвалим Фудбалском савезу Србији на сарадњи која ће, сигуран сам, бити добра и у наредном периоду.

Заменик председника ФСС Ненад Бјековић није крио задовољство због доласка у град спорта и фудбала, град који је Србији подарио рекордера у броју наступа за најбољи државни тим, легендарног капитена Бранислава Ивановића.

-Хвала на дочеку, хвала на лепим речима, велико је задовољство бити овде са људима који брину о Сремској Митровици, спорту и фудбалу. Ово је град који је много дао фудбалу, град који улаже у спорт и клубове, град који има традицију, град који негује прошлост, води рачуна о садашњости, али мисли и на будућност. Драго нам је да ће ова донација отићи у руке оних којима је она најпотребнија.

Списак клубова ПФС Срем који су добили опрему: Слога (Крњешевци), Јединство (Љуба), Борац (Илинци), Братство (Сот), Омладинац (Батровци), БСК (Бешеново), Планинац (Лежимир), ЛСК (Лаћарак), Фрушкогорав (Манђелос), Словен (Рума), 1.мај (Рума), Хртковци, ОФК Брестач (Брестач), Шумар (Огар), Граничар (Обреж), Младост (Прхово), Фрушкогорац (Лрчедин), Борац (Јарковци), Слога (Марадик), ЧСК  (Чортановци), Рудар (Врдник), Цар Урош (Јазак), Раднички (Ириг), Крушедол

Списак клубова ФС Нови Сад: Татра (Кисач), ТСК (Темерин), Фрушкогорац (Сремсла Каменица), Бачка 1923 (Ђурђево), Динамо (Будисава), Фрушкогорски партизан (Буковац), Петроварадин, Југовић (Каћ), Црвена звезда (Нови Сад), , ЖСК (Жабаљ), Футог, Јединство (Госпођинци), Борац, Сириг, Бачка (Бегеч), Сусек, Виноградар (Лединци), Милетић (Мошорин), Хајдук (Чуруг), Борац (Раковац), Ченеј, Тител, Обилић (Вилово), Слога (Лок).