Архива

ФСС домаћин симпозијума Савеза европских фудбалских тренерских асоцијација, међу учесницима истинске тренерске легенде

23.10.2017.

Фудбалски савез Србије биће 24. и 25. октобра домаћин елитном тренерском скупу, симпозијуму Савеза европских фудбалских тренерских асоцијација (Alliance Of European Football Coaches Associations). Тим поводом данас је у хотелу „Хајат“ одржана конференција за новинаре а бројне представнике медија са садржајем и активностима симпозијума упознали су генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић и председник AFCEA Валтер Гаг.
-У години када српски фудбал може да се похвали веома добрим резултатима, пласману наше најбоље репрезентације на Светско првенство, односно одличним резултатима свих осталих млађих селекција, домаћинство симпозијуму Савеза европских фудбалских тренерских асоцијација представља, рекао бих, награду за сав уложени напор – рекао је Јован Шурбатовић.

Симпозијуму ће присуствовати велики број тренера који ће разменити своја искуства и идеје.Довољно је рећи Бора Милутиновић, Љубиша Тумбаковић, Фернандо Сантош, очекује се и долазак Ивице Осима, Мирослава Блажевића…
-Долазак великог броја стручњака у нашу престоницу и оно што нас посебно радује, истинских тренерских легенди, учиниће да искуство и знање стечено у ова три дана, буду од велике важности за саму струку и развој фудбалске игре. Обиман и садржајан програм који смо припремили омогући ће свим учесницима симпозијума да им боравак у Београду остане у лепом сећању – рекао је Јован Шурбатовић.
Први човек AFCEA Валтер Гаг захвалио се Фудбалском савезу Србије и Београду на домаћинству…
-Београд је по први пут домаћин наших годишњих сусрета и задовољство ми је што ће се симпозијум одржати овде, уз помоћ и сарадњу Фудбалског савеза Србије. Захвални смо и поносни на колеге из ФС Србије, предвођене председником Славишом Кокезом – рекао је Валтер Гаг.

Програм симпозијума испуњен је у потпуности…
-С једне стране нуди нам пуно догађаја и тема у вези са модерним начином тренирања и последњим трендовима у тој области. Свима нама иде у корист чињеница да се симпозијум одржава у земљи која ће бити учесник предстојећег Светског првенства у Русији, јер то је прилика за размену идеја и искустава, а ја се добро сећам и вашег учешћа на Светском првенству у Јужној Африци. Верујем да ће наш домаћин бити сјајан тим на смотри најбољих селекција света. Такође, радује ме да ће Фудбалски савез Србије за нас отворити и врата свог Спортског центра у Старој Пазови, где ћемо имати прилике да присуствујемо тренингу и једној врсти тактичко – техничке презентације младе репрезентације. Верујем да ће моје драге колеге да на најбољи начин искористе овај симпозијум, да виде и чују нешто ново, потврде оно што већ знају. Да размењују идеје и погледе, ојачају пријатељства и створе нова – рекао је Валтер Гаг.