Вести

ФС НОРВЕШКЕ И ФСС | ЕДУКАЦИЈА ЗА ЖЕНЕ ТРЕНЕРЕ

17.06.2022.

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије данас је отворен четвородневни курс за жене тренере са циљем да се повећа број дама у тренерском послу као и да се мотивише већи број девојчица за бављење фудбалом. Едукацију за 24 полазнице из свих крајева Србије финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

Онар Неимонен, Саветник за међународну друштвену одговорност ФС Норвешке отворио је курс уз захвалност Фудбалском савезу Србије за беспрекорну организацију и одзив учесница. Даме, полазнице курса, имале су и посебну част да им се на почетку курса придружи и помоћни тренер фудбалске репрезентације Србије, господин Кацушито Киноши.

Последња два дана едукације, у Старој Пазови ће бити организована и два фудбалска фестивала која ће окупити преко 200 девојчица из Војводине и Београда. Овом едукацијом Фудбалски савез Србије наставио је допринос женском фудбалу истакнутом кроз кампању ”Фудбал је за девојчице” као и пројектима UEFA Disney Playmakers и бесплатним школама фудбала у сарадњи са Инситутом за женски спорт.