Вести

ФИФА ФУТСАЛ СВЕТСКИ КУП | СРБИЈА НА ОТВАРАЊУ СА ИРАНОМ (УТОРАК, 14. СЕПТЕМБАР - 17,00), ОРЛОВИ ТРАЖЕ ПРОЛАЗ У "ГРУПИ СМРТИ"

13.09.2021.

 


Футсал репрезентација Србије игра у уторак, 14. септембра (17,00 – РТС 2) први меч на Првенству света које се одржава у Литванији, ривал Орловима биће селекција Ирана, трећепласирана репрезентација са последњег самита најбољих селекција света. Србија се налази у најтежој групи, заједно са Ираном, затим актуелним првацима света, селекцијом Аргентине, односно САД, репрезентацијом која се налази у великом успону. Иран је први тест на путу до нокаут фазе такмичења ( две селекције из групе избориће пласман у наредну рунду и четири најбоље трећепласиране из свих група), а Србији је после Тајланда (2012.) ово друге учешће међу одбараним светским селекцијама.

 

-Првенство света у Литванији за мене је прво велико такмичење, остварење сна од тренутка када смо пре две године почели квалификације – истиче Страхиња Петров.- После напорних припрема и две добре провере са Бразилом, спремно дочекујемо дуел са одличном селекцијом Ирана.

Добро издање у проверама са Бразилом донело је велики оптимизам у табор наше селекције, а један од најискуснијих у саставу Орлова Слободан Рајчевић не крије да меч са Ираном може да одреди судбину пласмана Србије у Литванији…

-Добићемо смерницу за наставак такмичења. У случају да останемо непоражени, онда би могли да јуришамо на друго место, а то значи да би трећа позија била загарантована – наглашава Слободан Рајчевић који је био учесник Првенства света 2012. када је домаћин био Тајланд.- Добро смо се припремили, никоме не претимо, али верујемо у свој квалитет. Група је јака, Иран је на последњем шампионату био трећи, Аргентина је актуелни првак света, а САД је репрезентација коју ћемо тек упознати, али ради се о амбициозној селекцији. Идемо, дакле, корак по корак.