Вести

U 18 | ЈОВАН ДАМЈАНОВИЋ НОВИ СЕЛЕКТОР МЛАЂЕ ОМЛАДИНСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

13.09.2021.

За новог селектора U-18 репрезентације Србије именован је некадашњи омладински репрезентативац наше земље Јован Дамјановић. Реч је о младом стручњаку који се већ доказао на неколико одговорних функција у ФК Вождовац (спортски директор, шеф стручног штаба, директор Омладинске школе) и спреман је да преузме бригу о врло талентованој генерацији наших фудбалера које следеће године очекују квалификације за Европско првенство.
“Покушаћу да пренесем на своје играче културу играња за национални тим. Пошто је реч о момцима који су 2004. годиште, пред њима је сасвим довољно времена да се формирају на прави начин и када дођу у А тим да буду спремни за највеће фудбалске и професионалне изазове. Посао који сам радио последњих пет година омогућио ми је да упознам велики број играча, неки су већ у првим тимовима и знам да се ради о веома талентованим фудбалерима. Разговарао сам и са људима који имају праве информације, добио сам квалитетан извештај и једва чекам прво окупљање у Старој Пазови”.

Новог селектора врло брзо очекују и прве провере са млађом омладинском репрезентацијом Србије.
“Већ наредне недеље имамо двомеч са Словенијом на гостујућем терену, а у октобру и две утакмице са Италијом у Србији. Биће то четири изузетно квалитетне провере и сјајна прилика да већ на старту успоставимо неке принципе. Искористићу прилику већ на првом окупљању да играче још мало упознам на тренингу, да им приближим идеје и захтеве како мислим да би требало да изгледају и на који начин да играју”.

Док је водио рачуна о школи фудбала у Вождовцу, Дамјановић је изјавио да му је циљ да од тих момака направи сјајне фудбалере, али пре свега добре људе.
“То је моја мисија, али и пасија. Нарочито сада у Фудбалском савезу Србије. Битно је да децу учимо да играју фудбал, али је битно да их научимо и на који начин треба да се формирају И како да се понашају. Какве поруке треба да шаљу. Када носите дрес са државним грбом, стандарди морају да буду другачији и да се подигну на највиши могући ниво. Сјајна је прилика да то урадимо већ у млађим категоријама, да ти момци када уђу у А тим буду прави пример овима који тек долазе. Велико ми је задовољство што ћу бити део целе ове приче. Сама идеја и начин на који је наша А репрезентација изгледала у Даблину и на свим утакмицама под вођством Драгана Стојковића улива посебан мотив свима нама који смо сада део система. Сигурно је да ћу и ја много тога новог научити”.

Добродошлицу новом селектору млађе омладинске репрезентације Србије, пожелео је Никола Лазетић, директор млађих селекција ФСС.