Вести

EURO WU19 | КАПИТЕН "ЗЛАТНИХ ОРЛИЋА" МАРКО ПАВЛОВСКИ ПОСЕТИО НАШЕ ДЕВОЈКЕ И ПОЖЕЛЕО ИМ СРЕЋУ У ЗЕМЉИ ГДЕ ЈЕ СРБИЈА ОСВОЈИЛА ЕВРОПУ

10.07.2024.

Женска омладинска репрезентација Србије (WU19) остварила је велики успех пласманом међу осам најбољих европских селекција, али изабранице селекторке Лидије Стојкановић желе корак више, корак даље на предстојећем Првенству Европе које се од 14. до 27. јула одржава у Литванији. Србија се налази у групи са Француском, Енглеском и домаћином Литванијом, први дуел на програму је 14. јула са Француском (13,00), а пред одлазак у Литванију наше девојке нису могле да пожеле бољег госта. У договору са селекторком Лидијом Стојкановић у посету је дошао Марко Павловски, капитен „златних орлића“ који су 2013. године управо у Литванији освојили Европу! Пријатно изненађење за девојке, поготово што Марко Павловски није дошао празних руку. Свакој играчици капитен генерације која је исписала златне странице нашег репрезентативног фудбала, поклонио је примерак књиге „Светски и европски шампион“, штиво које најбоље сведочи како се постаје шампион. Некад Павловски, Митровић, Максимовић, Вељковић,  Луковић, Рајковић, Сергеј Милинковић Савић, Ожеговић, Гаћиновић, Антић, Урошевић…сутра можда Нина Матејић, Сара Стокић, Ема Алексић, Сара Трбулин, Милица Гаковић, Лејла Синановић, Нађа Увалин, Мина Матијевић, Моња Јошић…Девојке, само храбро! Срећно!

„Желео бих да се захвалим селекторки Лидији Стојкановић на позиву, драго ми је да сам овде и као што сте рекли, у свему овоме има мало симболике, тако да ми је драго да сам у могућности да им пожелим срећан пут и много успеха у земљи која је мојој генерацији донела много радости. Сам одлазак на Европско првенство после толико година представља велики успех, али ја и сви ми, верујемо у њих. Надам се да ће направити добра резултат и дај Боже понове наш успех. Девојке имају тешку групу, али важно је да иду корак по корак. И ми смо отиши у Литванију као аутсајдери, али веровали смо у себе, радили максимално свакога дана, јер то је пут шампиона. Верујем да ће и оне следити тај пут и доћи до трона. Заиста је много симболике у свему, девојке ће боравити у истом граду, у истом хотелу где смо и ми били. Рекао сам да је много важно заједништво, добра хемија у екипи, то је оно што је нас водило до врха. То је кључ успеха, свако је важан, свака од 20 играчица. Познајем селекторку, знам и њен стручни штаб, знам да ће имати такву атмосферу. Девојке имају квалитет, имају поред себе добар стручни штаб, остаје им само да верују и максимално озбиљно приступе сваком мечу на шампионату“ рекао је Марко Павловски, капитен генерације коју Србија никад неће заборавити.