Вести

EURO U17 | СЕЛЕКТОР РАДОВАН КРИВОКАПИЋ ПОСЛЕ ВАЖНЕ ПОБЕДЕ ПРОТИВ ТУРСКЕ: МИ СМО СРБИЈА, ТИМ КОЈИ СЕ НИКАДА НЕ ПРЕДАЈЕ

20.05.2022.

Слави Србија у Израелу, кадети су остварили веома важну победу на путу до четвртфинала Првенства Европе. Савладана је Турска – 2:1 (1:1), ривал из квалификација, противник који се показао као јак ривал у недавним квалификацијама (елит рунда) у Словенији, када су заједно са изабраницима селектора Радована Кривокапића, изборили одлазак на самит најбољих европских  селекција у узрасту до 17 година. У другом мечу дана, у нашој групи, Шпанија је славила против Белгије, а 23. маја на програму је дуел Србије и Шпаније. У нокаут фазу одлазе две селекције из групе.

-Велика победа против ривала који је јако незгодан ривал. Јако тешко је једног противника добити два пута за кратко време, ми смо успели. Све честитке иду момцима, пре утакмице сам упозоравао да ће нам противник бити и тешко време. Мислим да нисмо били на нашем нивоу, нисмо одиграли како знамо, али велики шампиони, велике екипе побеђују и када не играју добро. Определили смо се несвесно да чувамо предност коју смо мукотрпно стекли. Измене су донеле добру енергију, видели сте на терену пожрвованост, борбу, и када не иде, и када нас лопта не слуша, момци се боре за дрес који носе. Све честитке за то. Морамо да урадимо добру анализу, али да се и добро опоравимо, јер опоравак је јако битан. Чека нас Шпанија, велико име, велики тим, али ми смо Србија, ми смо екипа која се никад не предаје. Надам се да ћемо проћи даље – рекао је селектор Радован Кривокапић.

Стрелац првог гола Јован Шљивић поново је пружио сјајну партију, против Турске је постигао и гол…

-Показали смо пре свега карактер, показали смо да смо велики тим. Оставили смо срце на терену, дали смо све од себе да освојимо три важна бода. То нам је и био циљ. Шпанија? Није битно име противника, гледамо себе. Показали смо да можемо да се меримо са сваком селекцијом, у сваки меч улазимо са жељом да победимо – истакао је Јован Шљивић.