А селекција

ДРАГАН ЏАЈИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФСС | СВАКО ЗАСЛУЖУЈЕ РЕСПЕКТ И ПОШТОВАЊЕ, НЕ ПЛАШИМ СЕ ЕНГЛЕЗА, КАО НИ ПРЕОСТАЛА ДВА РИВАЛА, ОЗБИЉНОМ ПРИПРЕМОМ МОЖЕМО ДО ДРУГОГ КРУГА

02.12.2023.

Нико као он нема искуство које му даје могућност да на реалан начин сагледа оно што Србију очекује на Првенству Европе или још боље, оно чему се Србија може надати у дуелима са Енглеском, Словенијом и Данском – Драган Џајић, први човек српског фудбала, некад вицешампион Европе који је са репрезентацијом покорио „Гордог Албиона“, касније као функционер у клубу, првак Европе и света.

„Ни после церемоније у Хамбургу нисам ни мало променио мишљење у односу на оно што сам говорио пре жреба. Сваки противник на Европском првенству заслужује респект и велико поштовање. Ми најбоље знамо колико је тешко отићи на завршни турнир, чекали смо 24 године и сада треба добро да се припремимо, не само у физичком и тактичком, већ и у психолошком смислу. Не плашим се Енглеза, иако је јасно да су они први фаворити, не само за прво место у групи, већ и за освајање Европског првенства. Наравно, не плашим се ни друга два ривала у групи, али је јасно да само максималним приступом и озбиљном припремом можемо до жељених резултата у све три утакмице. Имамо играче који су носиоци игре у великим европским клубовима, али имамо и оне млађе који су жељни доказивања и не постоји боља прилика да избију у први план од највеће смотре европског фудбала. Очекујем велику подршку наших навијача и у Гелзенкирхену и у Минхену, а надам се и након тога у нокаут фази Европског првенства“ рекао је Драган Џајић, председник ФС Србије.