А селекција

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ, ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ, МИРОСЛАВ ТАЊГА И СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ| СРБИЈУ НИКО НИЈЕ ЖЕЛЕО ЗА ПРОТИВНИКА, РЕСПЕКТ СВИМА, ЦИЉ ЈЕ ПЛАСИРАТИ СЕ У ДРУГИ КРУГ (ВИДЕО)

02.12.2023.

Имала је Србија репрезентативну делегацију на жребу у Хамбургу на челу са потпредседником Браниславом Недимовићем (председник Драган Џајић није могао због приватних обавеза да буде у Немачкој), односно генералним секретаром Јованом Шурбатовићем, селектором Драганом Стојковићем, директором спортског сектора Мирославом Тањгом, директором А репрезентације Стеваном Стојановићем, директором медијског сектора Небојшом Петровићем, тим менаџером А тима Немањом Филиповићем и портапролом Миланом Вуковићем.

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ: ЖЕЛЕО САМ ГРУПУ СА ХРВАТСКОМ И АЛБАНИЈОМ, РЕД ЈЕ ДА ДАНСКОЈ ВРАТИМО ЗА 1992. ГОДИНУ

Србија ће имати све услове да спремно дочека старт на Првенству Европе и дуел са Енглеском у Гелзенкирхену, а први потпредседник ФСС Бранислав Недимовић не крије да би се више радовао ривалима из друге групе.

„Искрено, желео сам Б групу где се налазе Шпанија, Албанија и Хрватска. Мислим да имамо пристојне шансе, уколико се добро припремимо, исправимо неке грешке из претходних утакмица. Савез ће да уради све да пронађе базу у наредних 48 сати, омогући играчима и стручном штабу максималне услове. Да се добро припреме за старт и меч са Енглезима“ истиче Бранислав Недимовић.

Први меч је у Гелзенкирхену…

„Да смо бирали боље, не би одабрали. Мислим ту и на Минхен. Можда још један стадион, тамо у правцу Штутгарта и Франкфурта. Ово је сасвим добро, није далеко, хиљаду колометара од Београда, утакмице у којима ћемо имати велику подршку Срба, дијаспоре“

Многи су бежали од Б групе, Ви не…

„Јутрос сам то свима причао, и представницима Албаније и Хрватске, само да нам ви дођете. Али ето, жеља ми се није испунила“.

Енглези на старту?

„Било би идеално да играмо трећи меч са њима, али…Данска? Ред је да им вратимо за 1992. годину“ закључио је Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС.

ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ: ИМАЋЕМО ВЕЛИКУ ПОДРШКУ, НАВИЈАЧИ ДА ПОЖУРЕ СА КУПОВИНОМ УЛАЗНИЦА

Део делегације ФСС сутра одлази у Франфурт, затим Мајнц и Аугсбург како би дефинасали све око боравка у Немачкој. Претходно утисци о жребу и ривалима из угла генералног секретара Јована Шурбатовића. Прво Енглеска?

„Велика утакмица, трећег дана Европског првенства. Енглеска има можда и најјачу репрезентацију и главни је фаворит за освајање шампионата. Група је тешка, могло је и боље, али и горе. Нема лаких противника. Био сам опуштен, без страха и бојазни ко ће нам доћи у групи. Мислим да имамо шансе, очекујемо сви да се наши играчи представе у најбољем светлу на највећој сцени“ не крије први оперативац ФСС.

Знамо датуме када игра Србија, нема сумње да ће Орлови имати велику подршку?

„Ми смо се организационо као Савез већ припремили, веома брзо ћемо преко нашег сајта дати све сервисне информације нашим навијачима везане за куповину улазница. Оно што знамо јесте да од 4. децембра почиње продаја карата, наши навијачи могу да рачунају на гарантованих 10 хиљада улазница за сваку утакмицу. У Гелзенкирхену је капацитет 50 хиљада места, добро је што два меча играмо у Минхену, на једном од највећих стадиона Алијанц арени, капацитета 67 хиљада места. Тако да ћемо имати значајну подршку, велики број наших људи живи и ради у Немачкој, а интересовање у Србији међу нашим навијачима за пут у Немачку је заиста велико. Апелујем на све да на време аплицирају, карте се купују искључиво преко сајта УЕФА а ми ћемо им омогућити брз приступ преко нашег сајта са свим сервисним информацијама.“

Део делегације остаје у Немачкој…

„Ми смо направили први избор, сада је већ све познато, сутра одлазимо за Франкфурт а затим за Мајнц и Аугсбург. И тамо ће бити наша база, у једном од та два града, јер то је оно што смо прижљкивали, изузетни су услови, хотели, терени, тако да ћемо све веома брзо дефинисати“ јасан је Јован Шурбатовић.

МИРОСЛАВ ТАЊГА: НИКО НИЈЕ ЖЕЛО СРБИЈУ ЗА ПРОТИВНИКА

Директор спортског сектора Мирослав Тањга верује да Орлови могу до нокаут фазе на смотри најбољих европских селекција.

„Све селекције које су се нашле у жребу, нема лаких. Против свих мора да се игра, важна је добра припрема, а верујем да можемо да прођемо у други круг“ каже Мирослав Тањга и апострофира једну чињеницу“Србију нико није желео за противника, сви са којима смо причали, нису нас хтели за ривала. И то мислим на оне најјјаче селекције. То је само доказ да нас фудбалска Европа цени и поштује. Србија може да победи сваког ривала, то сви знају, зато нас нико није желео. Морамо да изађемо самоуверени на терен, са жељом да победимо, дамо свој максимум“ не оставља дилему директор спортског сектора.

СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ: ФОКУС НА СВАКИ МЕЧ, ПРЕСУДНИ ОНИ СА СЛОВЕНИЈОМ И ДАНСКОМ

Директор А селекције Стеван Стојановић не крије да би више волео да са Енглском играмо трећи меч у групи…

„Знали смо да нема лаких ривала, са сваким мора да се игра, е сад, да ли је могло боље или лошије, мислим да све зависи од нас. Морамо да се фокусирамо на сваки меч, без обзира да ли је премијерни меч са Енглеском или касније Словенијом и Дснском. Волео бих да са Енглезима играмо трећи меч, али важан је сваки, поготово дуели са Словенијом и Дснском који ће одлућивати о пласману. Градови у којима играмо су добри, имаћемо велику подршку, у Немачкој је свуда празник када се игра фудбал. Остало је да изаберемо базу, мислим да ће услови бити одлични. Играчима ћемо омогућити мир, важан је сваки детаљ како би имали све услове за добру припрему и учинак на терену“ јасан је Стеван Стојановић.