Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС НА ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА У ИСТАНБУЛУ | ДРАГАН ЏАЈИЋ И ДРАГАН СТОЈКОВИЋ О ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ (ВИДЕО)

10.06.2023.

Фудбалска Европа и свет налазе се у Истанбулу где ће Стари континент вечерас добити новог владара, после меча Манчестер Сити – Интер. Сјатио се фудбалски крем на обале Босфора, а делегацију ФСС чине председник Драган Џајић, селектор Драган Стојковић и први оперативац Савеза, Јован Шурбатовић. Била је то лепа прилика и за сусрете са бројним пријатељима из света фудбала.

Драган Џајић, председник ФСС не крије да је привилегија бити у Истанбулу, поготово јер је имао прилике да се види са много познатих лица из европског и светског фудбала.

-Срео сам се са много бивших фудбалера, бивших и садашњих руководилаца, људи који руководе европским фудбалом, председником УЕФА Чеферином, нашим Зораном Лаковићем. Велики је догађај, овај дан је празник фудбала. Драго ми је да сам овде – истиче први човек српског фудбала.

У Истанбулу је одиграно најспектакуларније финале Лиге шампиона, 2005. године, између  Ливерпула и Милана?

-То је утакмица која се не заборавља. Нисам знао да је то било овде. Заиста незаборавно. После 3:0 да један клуб као што је Милан, са свим тада сјајним играчима, не победи ту утакмицу. Али то је фудбал…-рекао је Драган Џајић, а комплетан разговор можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.

Селектор Драган Стојковић изнео је у разговору за сајт ФСС импресије и очекивања пред велико финале.

-Лепо је бити у овом друштву, разлог знамо сви, финале Лиге шампиона између два велика клуба, верујем да ћемо сви уживати у једном спектаклу – не крије селектор Драган Стојковић.

С једне стране Пеп Гвардиола, стручњак кога изузетно поштујете, с друге Интер, клуб против кога сте као играч Вероне одиграли најбољу утакмицу. Коме су емоције наклоњене?

-Давно је то било. Ја желим да уживам пре свега у фудбалу, не навијам за неки клуб посебно, али сматрам, као што ће многи људи рећи, да Манчестер Сити има предност да освоји Лигу шампиона. Приказали су играчку моћ, они су тим који диктира ритам, контролише игру и нема сумње да ће то желети и вечерас. Сити је клуб који никад није освојио Лигу шампиона, имају огроман мотив. Са друге стране је Интер, клуб који је освојио све у својој богатој историји, велики гигант. У једном периоду током сезоне нису били на свом нивоу, али су показали да су веома способни да буду ту где јесу. Једна утакмица, финале, није захвално да се прогнотира исход, али сигурно да Сити има веће шансе. Интер свакако има своје адуте, видећемо вечарас.

Шта ће у тактичком смислу вечерас да пресуди?

-Имамо два различита стила игре. Сити који делује лепршаво, са великим поседом лопте, офанзивно оријентисани. И имамо Интер који ће по мени бити дефанзивно оријентисани, тражиће шансу из контранапада. Интер у техничком смислу не може да парира Ситију, али видећемо…- рекао је Драган Стојковић.

Цео разговор са селектором Србије, али и његов сусрет са Робертом Карслом, Адријаном Галијанијем…можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.