Вести

ДА ВАЊА ПОБЕДИ | ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У НОЖНОМ ТЕНИСУ, АКЦИЈУ ПОДРЖАЛИ НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ И ИГОР МАТИЋ, MOZZART ДОНИРАО ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ВАЊЕ МАЛОВИЋ

07.11.2021.

Маркетинг тим Фудбалског савеза Србије током претходног периода учинио је много да анимира јавност и помогне, заједно са нашим  партнером Компанијом Mozzart, у прикупљању средстава за лечење Вање Маловић која болује од спиналне мишићне атрофије.  И сада је ФСС био подршка једној хуманитарној акцији у виду представника спортског сектора ФСС, директора и координатора млађих селекција Николе Лазетића и Игора Матића. Наиме, тимови састављени од познатих личности и остали учесници Mozzartovog хуманитарног турнира у ножном тенису удружили су данас снаге за заједнички циљ – да мала Вања буде победник! Кошаркаши, фудбалери, боксери, кик-боксери, глумци, водитељи одвојили су недељно поподне да тимском игром у овом атрактивном, новом спорту помогну у прикупљању средстава за најскупљи лек на свету. Компанија Mozzart је за сваки поен повећавала фонд за лечење Вање Маловић, а укупан износ донације на крају је био – два милиона динара!

Котизација за турнир који је реализован у сарадњи са организацијом “Спортме” у балону “Енфилд” на Звездари, био је један СМС садржине 1077 на 3030, а Жељко Ребрача, Никола Лазетић, Милан Калинић и остале јавне личности, као и представници ММА савеза, Универзитета у Београду, школе фудбала Тренинг плус, послали су апел да се што више људи укључи и помогне.
Времена нема још много, јер Вања 13. новембра пуни шест месеци, што је право време за одлазак на лечење. Према информацијама које је породица објавила, преостало је да се прикупи још око 1.300.000 евра.

“Остало је још мало времена и зато позивам све људе да пошаљу СМС 1077 на 3030”, поручио је прослављени кошаркаш Жељко Ребрача, који је отворио хуманитарни турнир.“Драго ми је да се много учесника одазвало и што су познате личности подржале овај догађај. Када је мотив овакав, увек сви треба да се одазовемо, јер само заједно можемо много тога да урадимо.”

Екипе су се смењивале на два терена, одиграно је укупно 32 меча, али резултат на семафору је био у другом плану. Најважније је било да су се низали СМС-ови и поени, а самим тим и повећавала донација за Вању. Да и она буде победник…
Позната лица из света фудбала радо су се одазвала да подрже ову игру на хуманост, а директор млађих селекција ФСС Никола Лазетић, који је испратио акцију у друштву Игора Матића, координатора млађих селекција ФСС, био је одушевљен атмосфером.

“Фудбалери често играју ножни тенис у фази опоравка или током загревања, али идеја Mozzarta да организује хуманитарни турнир у овом новом спорту је нешто феноменално. Видели смо много кошаркаша, кик-боксера, боксера, фудбалера…Нажалост, има много болесне деце којој је потребна помоћ, а наша обавеза је да подржимо овакве иницијативе, да позовемо све људе добре воље да се појављују на оваквим догађајима, да шаљу СМС-ове”, нагласио је бивши фудбалер.
Велику подршку у реализацији турнира пружила је организација “Спортме”, која кроз рекреативни спорт и забаву подстиче такмичарски дух, а уједно је често иницијатор хуманитарних догађаја.

“Хвала компанији Mozzart која нас је позвала да учествујемо, драго нам је да је велики број познатих личности дошао и подржао овај турнир.Наш заједнички циљ је да подигнемо свест о свој деци којој је потребна помоћ и да прикупимо што више новца”, нагласио је Душан Николић, представник ове организације.