Вести

ЧЕЛНИЦИ ФСС У СЛУЖБЕНОЈ ПОСЕТИ УЕФА И ПРЕДСЕДНИКУ ЧЕФЕРИНУ

16.05.2023.

Челници Фудбалског савеза Србије, председник Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић, на позив председника УЕФА Александера Чеферина били су у уторак у службеној посети у Ниону и том приликом разговарали са првим човеком европске куће фудбала и његовим најближим сарадником Зораном Лаковићем.

Џајић и Шурбатовић упознали су председника Чеферина са стратешким циљевима наше организације у наредне четири године, који се пре свега односе на заједничка улагања у инфраструкутуру и травнате подлоге, изградњу административне зграде, оснивање Академије ФСС и могућности да Србија буде домаћин једног од завршних турнира Европског првенства у млађим узрасним категоријама.
На састанку је било речи о потенцијалној кандидатури Србије за домаћина U-21 првенства Европе 2027. године, а констатовано је да изградњом Националног стадиона од 50.000 места стичемо реалне шансе за организацију финалне утакмице Лиге Европе или Лиге конференција.
Председник Чеферин је још једном похвалио напоре Фудбалског савеза Србије који уз свесрдну подршку Владе Републике Србије на прави начин користи средства УЕФА намењена развоју инфраструктуре и стварању лепше слике на фудбалским теренима широм земље.
Потврђено је још једном да ће 4. октобра 2023. године Београд бити домаћин ХЕТ-ТРИК Комитета УЕФА, а готово је извесно да ће се један од наредних семинара Судијске организације УЕФА такође одржати у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Једна од тема на састанку челника ФСС и председника УЕФА, била је и потенцијална кандидатура Београда за организацију УЕФА Конгреса у наредним годинама.