Вести

БЕЗ ГОЛОВА У САНТО ДОМИНГУ

26.01.2021.

СТАДИОН: Феликс Санчез у Санто Домингу. Судија: В.Андерсон (Порторико). Играно без присуства публике

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА: Дијаз, Де ла Круз, Де Лукас, Босколо, Рејес, Модеста, Пинеде (од 50. Гонзалес), Лаверњ (од 68. Нуњеш), Ередија (од 50. Наталући), Азкона (од 68. Лоренцо), Ромеро (од 78. Круз).

СРБИЈА: Петровић, Влалукин (од 46. Аксентијевић), Веселиновић, Мићевић (од 46. Стевановић), Урошевић, Пејић, Нишић (од 86. Буснић), Туфегџић (од 46. Човић), Вукадиновић (од 71. Алексић), Бирманчевић, Лукић (од 46. Макарић).

Практично прва утакмице Србије у овој години, истина селекције састављене од играча из домаћег шампионата, и условно речено пријатељски исход у пријатељском мечу – 0:0.

Илија Столица, селектор младе репрезентације, задужен за ову акцију „А“ селекције, рекао је да ће на овој северноамеричкој турнеји распоредити минутажу довољну за све играче, тако да је извршио максималан број дозвољених измена.

Пођимо редом. Домаћин је имао прву озбиљнију прилику после једне неодлучности у задњој линији нашег тима, али на срећу изостала је боља реакција Ромера. Уследио је брзи одговор нашег тима, Вукадиновић је све сам урадио и левом ногом упутио добар ударац, лопта је завршила у голу, али судија је поништио нашу радост, јер је наводно Лукић био у офсајду и засметао голману домаће селекције приликом интервенције. Утисак је да нам је поништен регуларан гол.

Лош терен и висока температура задавали су проблеме Орловима који су имали четири дана да се аклиматизују на услове за игру, тако да је било потребно мало времена да се у потпуности прилагоде.

Србија је највише претила по боковима, преко Бирманчевића који је погодио стативу, односно Влалукина и Вукадиновића, када смо и били најопаснији по гол Дијаза. Имали смо већи посед лопте, играли углавном на половини домаћина који је своју шансу тражио у ретким контранападима.

Пред крај првог дела имали смо и неколико везаних корнера, али на одмор се отишло без голова. У наставку је Илија Столица указао прилику новим играчима, Аксентијевић, Човић и Макарић су први ушли у игру. Играо се 48. минут када је Бирманчевић имао прилику из слободног ударца, али Дијаз је био на месту. Узвратили су домаћини после једне контре када су направили вишак, али успели су Орлови на време да се врате.

У наставку смо више претлили по левој страни, преко Урошевића и Бирманчевића, али није било неких изгледнијих прилика све до 78. минута када је пробио Бирманчевић, али није било доброг завршног паса који би угрозио Дијаза. Најближи голу били смо три минута касније када је Бирманчевић поново пробио по левој страни, упутио одличан центаршут, али Алексић је успео да погоди само спољни део мреже.

Србија наредни меч игра 29. јануара у Панами (један сат после поноћи).