Вести

СРБИЈА ПРОТИВ ДОМИНИКАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ | ПОСЛЕДЊИ ТРЕНИНГ И ИЗЈАВА ИЛИЈЕ СТОЛИЦЕ (ВИДЕО)

25.01.2021.

Репрезентација Србије коју чине играчи Суперлиге (плус Ранко Веселиновић из МЛС лигаша Ванкувера) у понедељак 25. јануара од 22,00 (17,00 по локалном времену), игра први од два меча на северноамеричкој турнеји. Ривал је у Санто Домингу Доминиканска Република, а после неколико дана рада и аклиматизације (температура у просеку око 27 степени), Орлови су синић одрадили последњи тренинг на стадиону „Феликс Санчез“.

-Дочекани смо овде са великим респектом, нашу утакмицу представљају са великим поштовањем и уважавањем. Посебно истичу да је ово за њих историјска утакмица, јер немају прилике да угосте европску селекцију – рекао је Илија Столица, селектор младе селекције који за ову прилику води селекцију Србије.- Имаћемо максимално озбиљан приступ, без обзира што нам се играчи налазе на средини припремног периода. Морали смо такође да променимо временску зону и климу. Овде смо четири дана, верујем да ћемо показати да смо се адаптирали.

Стручни штаб је упознао играче са квалитетом домаће селекције…

-Више смо ипак фокусирани на нас, како ми хоћемо да радимо и функционишемо. Морам да нагласим да сам презадовољан односом и приступом играча према обавезама, лако су прихватили све захтеве.  Домаћин је недавно играо са Порториком (0:1), имају неколико занимљивих играча који наступају у Европи. Квалитет је на нашој страни, очекујем да наметнемо своју идеју у игри.

Други ривал биће Панама 28. јануара…

-Ради се о учеснику Светског првенства у Русији, селекцији која није атрактивна као САД али заслужује пошовање, озбиљан је противник. Меч се игра три дана после сусрета у Санто Домингу, видећемо колико су играчи који буду имали велику минутажу против Доминиканске Републике употребљиви за дуел у четвртак. Овде смо дошли са циљем да сви играчи добију шансу и већ у првом сусрету обезбедимо одређену минутажу за велики број играча. Имамо право на шест измена.

На крају о капитену…

-Биће то неко од искуснијих играча – рекао је Илија Столица.