Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА ЗА УТАКМИЦЕ СРБИЈА - АЗЕРБЕЈЏАН (А ТИМ) И СРБИЈА - ФРАНЦУСКА (U21)

05.10.2021.
Услед околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмицу А тима у квалификацијама за СП 2022. године Србија – Азербејџан (уторак, 12. октобар, стадион “Рајко Митић” у Београду, 20.45 директан пренос телевизија Нова С) огранизован је на следећи начин:
Отворен од уторка 5. октобра (12 часова) до суботе 9. октобра (12 часова), по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве које шаљете на мејл [email protected]
Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо је 50 одсто капацитета за извештаче у новинарској ложи, док за фотографе нема ограничења у смислу броја места, али је потребно имати одговарајуће мере заштите у складу са законом Владе Републике Србије (дистанца и маска) као и послати све неопходне податке.
Акредитације за ову утакмицу делићемо у просторијама ФС Србије, Теразије 3, осми спрат, у понедељак 11. октобра од 12 до 15 часова.
НАПОМЕНА: Преузимање акредитација неће бити могуће на стадиону на дан утакмице.
НОВИНАРИ
Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. С обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице и да је на стадиону снимање конференције за медије по завршетку утакмице дозвољено само власнику тв права и националним савезима, ФС Србије ће преко свог сајта и YouTube канала обезбедити преузимање материјала са конференције за медије у најбржем могућем року.
Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра како у затвореном простору и понашати се у складу са законом мера заштите Републике Србије (маске, дистанца…)
ФОТОРЕПОРТЕРИ
Фоторепортери улазе на стадион кроз службени улаз “ФК Црвена звезда” (западна трибина) где ће преузети маркере.
Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
По силаску са степеница имаће могућност да кроз пролаз са леве или десне стране (не преко, већ испод терена) оду до излаза (жуте капије) у зону 2 (зелена зона) на позиције које су предвиђене за фоторепортере (иза голова код корнер заставице, атлетска стаза источне стране и са једне и друге стране, до линије 16 метара, тимска слика и боравак у зони 1 стадиона и даље није дозвољено).
Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену и то преко атлетске стазе ка истичној трибини.
Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.
Излазак са стадиона је исти као и улазак.
Није дозвољено фотографисање конференције за медије по завршетку утакмице осим за фоторепортере ФС Србије и гостућујих селекција. ФС Србије ће проследити медијма материјал преко свог сајта у најбржем могућем року.
Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.
Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену).
Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:
Медијски партнери ФСС
Медији који су редовно и на лицу места пратили активности А репрезентације Србије
Спортске редакције, односно медији
Остали информативини медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту
Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молимо да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.
Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 00 56.
МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА
Репрезентација Србије до 21 године у уторак 12. октобра на стадиону Партизана игра квалификациону утакмицу за пласман на Европско првенство против репрезентације Француске (18.30, пренос ТВ Арена Спорт).
За новинаре је обезбеђено 50 одсто капацитета медијске ложе, за фоторепортере нема ограничења. Сви представници медија су у обавези да се на стадиону понашају у складу са мерама заштите од вируса COVID – 19 у складу са законима Владе Републике Србије и протоколима УЕФА (исто као и за А тим).
Акредитације за ову утакмицу нећемо радити са сликом, али је осим тога неопходно послати исте податке за вашег извештача као и за утакмицу А тима на следећи мејл – [email protected].
Систем акредитовања биће отворен од уторка 5. октобра (12 часова) до суботе 9. октобра (12 часова). Такође по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве. Подела акредитација биће у просторијама ФС Србија на осмом спрату у понедељак 11. октобра од 12 до 15 часова. Акредитације нећемо делити на стадиону.
Снимање утакмице није дозвољено. По завршетку утакмице изјаве за медије у видео формату као и фотографије са утакмице обезбедиће ФС Србије.