Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА | КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО (МАРТ 2023. ГОДИНЕ)

17.03.2023.

СРБИЈА – ЛИТВАНИЈА

Поштовани,

Обавештавамо вас да ће од данас – петка, 17.03. (12 часова) до уторка 21.03. (12 часова) бити отворен систем акредитовања медија за предстојећу утакмицу репрезентације Србије у квалификацијама за Европско првенство у Београду против Литванија (24. март, стадион „Рајко Митић”, 20 сати и 45 минута).

Ваше захтеве можете послати на следећу адресу: [email protected] на меморандуму ваше медијске куће, уз копију валидне новинарске легитимације и фотографију вашег извештача.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача и позицију на стадиону са које ће извештавати (принт и електронски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену, радио извештачи за њима одређене позиције као и телевизијски репортери).

Апсолутна права преноса за утакмице Лиге нација припадају ТВ Арена спорт и РТС, тако да је обавезно остављање камере при уласку у медија центар у посебној просторији код улаза или у прес сали. На терену нису дозвољене камере изузев Арене, РТС-а, ФС Србије и ФС Литваније.

Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли вам је одобрена акредитација можете добити од среде, 22. марта од 10 до 15 часова, контакт телефон +381648180056.

Акредитације ћемо издавати у центру за акредитовање који се налази на западној трибини стадиона Црвене звезде – сервис за чланство, у четвртак 23. марта,од 11.00 до 19.00 часова, и у петак 24. марта од 11 сати до почетка утакмице.

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом медија центра на стадиону и следећим приоритетима:

1. медијски партнери ФСС
2. спортске редакције, односно медији;
3. остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту
У случају било каквих покушаја неправилности или злоупотреба акредитација неће бити одобрена.

По завршетку утакмице биће одржана конференција за медије. Такође ће бити омогућено узимање изјава у микс зони, која ће бити организована испред свлачионица.

Фоторепортерима је улаз на стадион омогућен од 18.45 до почетка меча и тада ће се преузимати маркери уз обавезан увид у професионални или лични документ. Улаз за фоторепортере је на западној трбини, капија 1.

 

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА

Репрезентација Србије ће другу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство одиграти 27. марта у Подгорици против Црне Горе (Градски стадион – 20.45). За медије из Србије систем аредитовања организује ФС Србије и захтеве прослеђује ФС Црне Горе. Систем акредитовања је отворен од данас, 17. марта, од 12 часова до уторка, 21. марта, до 12 часова. Неопходно је послати име и презиме извештача, копију пасоша, фотографију и позицију на стадиону (новинар, сниматељ, фоторепортер).

Срдачан поздрав