А селекција

ОРЛОВИ НА ДЛАНУ | ТАДИЋ И РАТКОВ СТРЕЛЦИ, РАДОВАЛИ СЕ МАКСИМОВИЋ, МИЛЕНКОВИЋ, РАЈКОВИЋ, РАДОЊИЋ, ВЛАХОВИЋ ИГРАЧ МЕСЕЦА У СЕРИЈИ А

12.02.2024.

Приближава се полако датум првих провера Орлова пред наступ на Првенство Европе у Немачкој, мартовски дуели са Русијом у Москви и Кипром у Ларнаки, а велики број наших репрезентативаца налази се у добром ритму у својим клубовима. Вест вредна пажње свакако стиже из Италије, где је Душан Влаховић проглашен за играча месеца (јануар) у Серији А. Ово је нападачу Јувентуса други пут да добија ово признање.

А минули викенд отворили су Страхиња Павловић и Петар Ратков у дресу Ред Бул Салзбурга. Лидер аустријског шампионата дочекао је у дербију кола другопласирани Штурм (1:1) а стрелац гола за „бикове“ био је управо Ратков. Дан касније у Серији А Сасуоло са Рачићем од 72. миинута на терену и Торино за кога су наступали Вања Милинковић – Савић и Иван Илић, поделили су бодове (1:1). Добру партију пружио је и Никола Миленковић у недељу, Фиорентина је декласирала Фрозиноне (5:1). Разлога да буде задовољан имао је и Дарко Лазовић, јер је са Вероном изборио вредан бод за опстанак у Монци (0:0). Милан је у тешком мечу са Наполијем славио минималним резултатом (1:0), а Лука Јовић, јунак неких пресудних мечева за росо-нере, ушао је на терен у 80. минуту. У Примери Мајорка је савладала Рајо Ваљекано (2:1) уз стандарно добро издање Предрага Рајковића, а Немања Радоњић добио је прилику од 79. минута. Важан тријумф остварио је и Хетафе против Селте (3:2), а Немања Максимовић је одиграо 200. меч за клуб из предграђа Мадрида и само потврдио одличну форму у којој се налази.

У Грчкој је игран велики дерби у Солуну, ПАОК и АЕК су ремизирали (1:1), а од првог минута вредан допринос на терену имали су Андрија Живковић и Мијат Гаћиновић.У Турској Фенербахче је неочекивано остао без два бода (2:2) против Алање, а домаћину није помогло ни добро издање стрелца првог гола Душана Тадића.