А селекција

ОРЛОВИ НА ДЛАНУ | БУМ БУМ ВЛАХОВИЋ, МАКСИМОВИЋ КАО МИТРОГОЛ, УПИСАО СЕ И БАБИЋ, РАДОВАЛИ СЕ МИЛЕНКОВИЋ, ТАДИЋ, РАЈКОВИЋ...

18.09.2023.
После сјајног издања и веома важне победе у Каунасу на путу до пласмана на Првенство Европе у Немачкој, наши репрезентативци наставили су са добрим партијама и у клупском дресу. Душан Влаховић је заједно са Филипом Костићем, бриљирао у мечу са Лацијом и са два гола донео Јувентусу велику победу. Душан је први играч у историји Старе даме који је две године заредом постигао четири гола у прва четири кола Серије А!Силне похвале, као и савете, добио је Влаховић од Александра Митровића, у једном великом интервјуу који је објавила италијанска Газета, све као увод у голеаду против римског клуба,  а и Митрогол је све зачинио новим голом за Ал Хилал у саудијском шампионату. Добар учинак имао је и његов саиграч Сергеј Милинковић – Савић.
Голом за победу, веома важним за Хетафе, али и фантастичним издањем, истакао се Немања Максимовић. У сам смирај меча, некад омладински првак Европе и света, искористио је један прекид и у стилу Александра Митровића, после ударца главом затресао мрежу Осасуне. Вреди истаћи да је први гол на мечу (3:2) дело Стефана Митровића, дефанзивца који је оставио траг у дресу Србије добрим партијама у квалификацијама за Првенство света у Катару, комплетним понашањем и односом према дресу најдражих боја од тренутка када је дебитовао па све до мечева у Дохи. У Примери вреди апострофирати и добре одбране Предрага Рајковића у победи Мајорке на гостовању Селти (1:0). За клуб из Вига дебитовао је Михаило Ристић.
У Серији А Борис Радуновић и Лазар Самарџић су у мечу Каљарија и Удинезеа освојили по бод (0:0), а победи се радовао добрим издањем Никола Миленковић чија Фиорентина је савладала Аталанту (3:2). Лука Јовић је дебитовао за Милан у великом дербију са Интером. Вест је и да Салцбург није победио у Аустрији, после силних победа, остварен је реми (2:2) у Грацу против Штурма, са Алексом Терзићем у тиму. У Бундес лиги Милош Вељковић је играо за Вердер против новајлије у лиги Хајденхајма (4:2). Коло у шампионату Грчке обележила су два градска дербија, нама због учешћа Андрије Живковића интересантији онај солунски између Паока и Ариса, који је окончан без голова. У Русији су победе остварили Зенит у Казању против Рубина, са Страхињом Ераковићем у тиму, и Спартак у Москви против Сочија, голом који је пред сам крај (1:0) постигао нови члан московског састава Срђан Бабић. Са партијама које Фенербахче води у нове победе, наставља капитен Душан Тадић, фаворит за титулу сада је после много узбуђења и преокрета славио против Анталије (3:2). У Швајцарској су на програму били мечеви националног Купа, Базел је рутински славио против Боспоруса 1972 (8:0) за пролаз у осмину финала, а Ђорђе Јовановић је постигао два гола и забележио три асистенције.